• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

OHSAD tarafından SGK'ya iletilen "Avuç içi damar izi sistemi hakkında" yazı

OHSAD tarafından SGK'ya iletilen "Avuç içi damar izi sistemi hakkında" yazı
OHSAD Yönetim Kurulu tarafından hazırlanarak, 22.10.2012 tarihinde SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'ne iletilen "Avuç içi damar izi sistemi hakkında" yazı.

Sayı    : 2012.02.73
Tarih  : 18.10.2012
Konu   : Avuç içi damar izi sistemi hk.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

İlgi      : 02.10.2012 tarih 2012-02-68 sayılı yazımız,

İlgi yazımız ile avuç içi damar izi sistemiyle kimlik sorgulama yönteminde karşılaşılacak bazı sorunları dile getirerek, sorunların çözümünü talep etmiştik. Bu yazımıza ilaveten aşağıdaki konularda da sorunların çıkacağı anlaşılmaktadır.

 

1-    İlgi yazımızda dile getirdiğimiz üzere; her cihazda en fazla 3 servisin tanımlanabilmesi sabit. Aynı cihaza ilave her servis için 50$ daha bedel ödenmesi maliyetleri ciddi biçimde artırmaktadır. Özel hastanelerde, yatan hastalar için her servise ayrı banko olmadığı gibi, ayaktan tedavilerde de her bankodan kişiler işlemlerini yaptırabilmektedir. Dolayısı ile her cihaza neredeyse tüm branşları tanımlamak gerekecek olup, her cihazın maliyeti servis sayısı kadar artacaktır.  Cihaz üzerinden tanımlanan servis sayısı limiti olmaması gerekmektedir.

2-    Kişilerin ilk kaydı için 5-6 dakika gerekmektedir. Bu da her bankoda ilk defa gelenler nedeni ile diğer hastaların beklemesi anlamına gelecektir. Avuç içi damar izi ilk kayıt aşaması uzun olması sebebiyle, ilk okuma, yönlendirme ile bu iş için tahsis edilmiş bir bankoda yapılabilir. Böylece hasta kabul süresi kısalacaktır.  Bunun için yine tüm servislerin tanımlı olduğu cihazlar olması gerekmektedir.

3-    Yapılan uygulamalarda hastanın avuç içi damar izi kaydı sırasında elini hangi şekilde yerleştirdiyse, doğrulama sırasında da aynı şekilde yerleştirmesi gerekliliği görülmüştür. İlk kayıt sonrası her doğrulamada gereken süre bu nedenle artacak olup, izdihama neden olabilecektir. Tek sunucu firma, cihazın, servis ve bakım hizmetlerinin fiyatlarında rekabeti ortadan kaldırmaktadır. Bu kadar geniş bir kullanıcı için servis hizmetleri sistemin sürdürülebilirliği için oldukça önemlidir.

4-    Bu cihaza ilişkin yurtdışında yapılan görüşmelerde, ülkemizde bildirilen fiyatın %50’sinden daha ucuz fiyatlar olduğu anlaşılmaktadır.

Bu konularla ilgili cevapların net bir şekilde verilebilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

Dr. Cevat Şengül                                                    Dr. Reşat Bahat
OHSAD Genel Sekreteri                                        OHSAD Genel Başkanı

Bu haber toplam 9659 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim