• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Ok gibi kirpikler hayal değil

Ok gibi kirpikler hayal değil
Göz makyajının olmazsa olmazı, uzun ve kıvrık kirpiklerdir. Kirpikleriniz istediğiniz kadar uzun değilse, birkaç püf noktasıyla, tüm dikkatleri kirpiklerinize çekebilirsiniz. İşte uzun kirpiklere sahip olmanın ...

Göz makyajının olmazsa olmazı, uzun ve kıvrık kirpiklerdir. Kirpikleriniz istediğiniz kadar uzun değilse, birkaç püf noktasıyla, tüm dikkatleri kirpiklerinize çekebilirsiniz. İşte uzun kirpiklere sahip olmanın yolları...

Günlük ya da gece makyajında; makyajı tamamlamayan en önemli unsurlardan birisi kıvrık, hacimli ve uzun kirpiklerdir.

Bazı kadınlar kirpik konusunda doğuştan şanslı olup, uzun ve yoğun kirpiklere sahip olsa da, bazıları kısa ve hacimsiz kirpiklerle nasıl başa çıkacağını düşünüyor.

Günümüz yeni nesil maskaraları ve kirpik uzatma teknikleriyle artık uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak hayal değil! NewBeauty dergisi, birkaç basit yolla etkileyici kirpiklere sahip olmanın yollarını yazdı. İşte bu formüller...

KİRPİK EKİMİ

Kirpik uzamasında sorun yaşayan kadınlara yönelik bir yöntem olan kirpik ekimi, özellikle kimyasal tedavi, yanıklar ya da çeşitli travmalardan dolayı uzamayan kirpikleri olanlar için ideal.

Atlantalı Plastik Cerrah Dr. Theresa Jarmuz, “Kendi hastalarıma tavsiyem; cerrahi bir yöntemden önce doğal yolları denemeleri, eğer bir sonuç alınamıyorsa, bu yola başvurmalarıdır. Çünkü bu, herkese uygun bir yöntem değil” diyor.

EKİM NASIL YAPILIYOR?

Yaklaşık iki saat süren bu uygulamada, enseden 30-50 tek saç telinin bulunduğu bir deri parçası alınıyor ve lokal anesteziyle kirpik diplerine ekiliyor.

İlk iki üç hafta içerisinde, ekilen bu kirpikler dökülüyor ve ardından tekrar çıkıyor. Kendilerini hala saç sanan yeni kirpikler uzadığı için, periyodik olarak kesilmesi gerekiyor. Kirpik ekimi için en ideal adaylar düz saçlılardır.

TAKMA KİRPİKLER

Çok hızlı bir şekilde uzun ve kalın kirpiklere sahip olmak istiyorsanız, takma kirpik yöntemi sizin için en ideali olabilir. Eğer bu işlemi bir uzmana yaptıracaksanız; bir deste şeklindeki bütün kirpikleri yapıştırmak yerine tek tek olanları tercih edin.

KİRPİKLERİNİZİ ISLATMAYIN

Kendi kirpikleriniz arasına tek tek takılan bu kirpikler oldukça doğal görünüyor. Üstelik tek bir parça olarak takılanlardan daha kalıcı.

İlk üç gün kirpiklerinizi ıslatmamaya gayret gösterin, ayrıca yağ içerikli göz kremlerinden ve temizleyicilerden uzak durun.

SERUMLAR

Serumları, kirpiklerinizi renklendiren maskaralar ile karıştırmayın. Serumlar, kirpikleri sadece uzatmaya ve beslemeye yarıyor.

Maskara uygulaması ise çok basit; incecik fırçasıyla tıpkı likit bir eyeliner gibi her gece kirpik diplerinize sürüyorsunuz.

Maskara uygulaması ise çok basit; incecik fırçasıyla tıpkı likit bir eyeliner gibi her gece kirpik diplerinize sürüyorsunuz.

MASKARALAR

Dramatik bakışlar yaratmanın en kolay yollarından biri maskara kullanmak. Asla aksatılmadan kullanılan belki de tek makyaj ürünü maskaralar. Kirpikleri hem boyuyor hem de daha uzun ve kıvrık görünmelerini sağlıyor. Tek eksi yanı ise kalıcı olmayışı.

Doğru maskarayı bulmak, doğru adamı bulmakla eşdeğer diyebiliriz. Kullanımına bağlı olarak, avantajı da maksimuma çıkartabilirsiniz. Önce kirpiklerinizin uçlarına, sonra diplerine sürün. Daha sonra ise dipten uca enine hareketlerle bu sürme işlemini tekrarlayın.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4110 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim