• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Okul ve sağlık kurumlarıyla büyüyecek!

Okul ve sağlık kurumlarıyla büyüyecek!
Sofra/Compass Group Türkiye; eğitim sektörüne Scolarest, sağlık sektörüne Medirest markalarıyla yemek vermeye başladı. Ana hedef çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak.

Sofra/Compass Group Türkiye; eğitim sektörüne Scolarest, sağlık sektörüne Medirest markalarıyla yemek vermeye başladı. Ana hedef çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak.

Türkiye’de 7.5 milyar dolarlık toplu yemek sektöründe lider olan Sofra/Compass Group Türkiye, eğitim sektörüne Scolarest, sağlık sektörüne Medirest isimli markalarıyla hizmet verecek. Günde 850 bin kişiyi doyuran Sofra/Compass Group Türkiye’nin CEO’su Yaşar Büyükçetin, Türkiye’de okul çağında çocuk ve genç sayısının 26 milyon olduğunu, obezitenin yüzde 40 gibi çok yüksek bir orana yükseldiğine dikkat çekti. Büyükçetin, “Scolarest ile nesillerin daha sağlıklı beslenmelerini ve önümüzdeki yıllarda kötü beslenmeden karşılarına çıkacak hastalıklara yakalanmamalarını amaçlıyoruz” dedi.

Eylem planı hazırlanmalı

Şu anda sadece özel okullara hizmet verdiklerini anlatan Büyükçetin, devlet okullarında beslenme koşullarının sağlıklı nesiller yetiştirmenin uzağında olduğunu vurguladı. Büyükçetin, “Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Bizim gibi şirketleri de yanlarına alarak bir eylem planı hazırlamaları gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Özellikle çocukların hızlı tüketilen besinlerden arındırılması gerektiğini kaydeden Büyükçetin, “Çocukların ve gençlerin dengeli beslenmeleri lazım. Scolarest, besin değer analizlerinin yapıldığı, kalori değerlerinin saptandığı ve bütün sağlık koşullarının yüzde yüz sağlandığı bir marka olarak eğitim kurumlarında hizmet veriyor. 10-15 sene sonra ortaya çıkan hastalıkların temelinde beslenme bozuklukları yatıyor. Tüm bu hastalıkların ve obezitenin önüne geçebilmek, merdiven altı kantinlerden, sokak satıcılarından, sağlıksız ürünlerin yapıldığı satıldığı alanlardan çocukları uzaklaştırmak adına bu projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.

2014 yılında 2 bin 500 kişiyi işe alacak

YAŞAR Büyükçetin, sektörün ve şirketin büyüklüğüyle ilgili şu bilgileri verdi: “Büyüklüğü 7.5 milyar dolarlık bir kayıtlı toplu yemek sektöründe açık ara lideriz. Son 2 yılda 250 milyon dolarlık yatırım yaptık. Toplu yemek hizmetleri ile birlikte tesis yönetimi ve işletimi, güvenlik, temizlik gibi destek hizmetleri alanlarında da faaliyet gösterdiğimiz sektörde 21 bin kişiye iş sağlıyoruz. Bu yıl 3 bin kişiyi işe aldık. Medirest ve Scolarest ile birlikte önümüzdeki yıl 2 bin 500 kişiyi daha istihdam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük 6’ncı işvereni durumundayız.”

Evde yemek pişirecek

MEDİREST markasıyla sağlık kurumlarına hizmet verdiklerini, kişilerin hastalıklarına uygun yemekler hazırladıklarını anlatan Yaşar Büyükçetin, “Türkiye’ye yeni bir proje daha getiriceğiz. Adı Steamplicity. Bu proje ile besinlerin değerleri korunarak hastalara yemek pişirilecek. Gerçek anlamda buharla pişen yemekler olacak. Bunun bir ilerisi de yaşlıların beslenmesi olacak. Birçok yerde insanların parası olduğu halde kaliteli hizmet alamadıklarını görüyoruz. Bizim yaşlıları evlerinde besleme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 2014’ün ikinci yarısında evde bakım ve yemek işine başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Günde 850 bin kişiyi doyuruyor

- Sofra/Compass Group Türkiye, yılda 3.500 ton et, 3.500 ton tavuk kullanıyor. Bir yılda kullanılan sebze miktarı 21 bin ton, yumurta sayısı 15 milyon adet.

- Günde 850 bin kişiye yemek çıkıyor.


- Yıllık öğün sayısı ise 200 milyon öğün. Bu rakamlar Türkiye’nin yılda 3 defa beslenmesine denk geliyor.

NECLA DALAN / VATAN

Bu haber toplam 4211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim