• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

OMÜ, 1,5 milyon hastanın dosyasını bilgisayar ortamına aktarıyor

OMÜ, 1,5 milyon hastanın dosyasını bilgisayar ortamına aktarıyor
Başta Samsun olmak üzere Sinop, Ordu, Amasya, Çorum, Tokat ve Giresun'dan hastalara hizmet veren OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, kurumdan yararlanan ve kaydı bulunan 1 milyon 600 bin hastanın dosyasını otomasyon sistemiyle bilgisayar ortamına aktarıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kaydı bulunan hastaların bütün sağlık kayıtlarının, elektronik dosya sistemi ile bilgisayar ortamına aktarılması için çalışma yürütülüyor.

Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sistemle hastaların arşivden dosya aramayacağını söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin "Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi" olarak da bilindiğini belirten Selçuk, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en donanımlı hastanesi olduklarını vurguladı.

Her gün ortalama 3 binin üzerinde poliklinik hizmeti verdiklerine dikkati çeken Selçuk, şöyle devam etti:

"Bir bölge hastanesi konumundayız. Dünya standartlarında sağlık hizmeti sunuyoruz. Başta Samsun olmak üzere Sinop, Ordu, Amasya, Çorum, Tokat ve Giresun gibi illerden hasta geliyor. Hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için arşivimizde bulunan 1 milyon 600 bin dosyanın kaydını otomasyona geçiriyoruz. Hastalarımız artık dosya aramayacak, vatandaşlık numaraları ile dosyalarındaki bütün kayıtlarına ulaşabilecek. Arşiv kayıtlarının yarısından fazlasını sistemimize kaydettik. Birkaç ay içinde de tamamını kaydetmiş olacağız."

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin çocuk hastanesiyle bin 30 yatak kapasitesi bulunduğunu ve günde ortalama 3 bin kişiye poliklinik hizmeti sunduğunu dile getiren Selçuk, modern tıbbın bütün gerekliliklerini yerine getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Prof. Dr. Selçuk, her geçen yıl hizmet verdikleri kişi sayısının arttığına değinerek, şunları kaydetti:

"Hastanemizin yatak doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde. Toplam 15 ameliyat odasında yılda yaklaşık 21 bin 900 ameliyat yapıyoruz. Acil servisi ve yoğun bakım servislerini son yıllarda modernize edip yeniledik. İleri teknoloji ürünü tanı ve tedavi cihazlarının tamamı hastanemizde hizmet vermekte. Geçen yıl 602 bin poliklinik hizmeti sunduk. Yatan hastaların poliklinik hizmetleriyle 675 bin hastaya hizmet verdik. Elektronik dosya sistemiyle daha hızlı ve hastalarımızı daha rahat ettirmiş olacağız."

Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim