• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

OMÜ'de 900 ebenin lisans sevinci

OMÜ'de 900 ebenin lisans sevinci
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksek Okulu’nda Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı’nda eğitim gören 900 öğrenci mezun oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksek Okulu’nda Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı’nda eğitim gören 900 öğrenci mezun oldu.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Halis Ölmez, Samsun Sağlık Yüksek Okulu Müdüresi Prof. Dr. Nermin Kılıç, öğrenciler, aileleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Dereceye giren Necmiye Kaya öğrenciler adına konuşma yaparak teşekkür etti. Ardından mezuniyet konuşmasını yapan Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, “Uzaktan eğitim alıp da öğrencilik duygusunu tam olarak yaşayamayan sizlere bu coşkulu mezuniyet törenini düzenleyerek, eşsiz bir duygu yaşatmak istedik. Biliyoruz ki diplomalarınızdan en iyi şekilde istifade edeceksiniz. OMÜ vizyonunu, misyonunu içselleştirmiş olarak meslek yaşamanızda güçlü ve güvenli adımlar atacaksınız. Sonuç olarak aldığınız eğitimin uzaktan olmasının değil, nitelikli olmasının daha etkili ve önemli olduğunu öğrendiniz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Onur ve gurur duyduğumuz bir tören oldu. Öğrencilerimizle de gurur duyuyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. OMÜ olarak da öğrenmenin yaşı olmadığına inanıyoruz. Bugün birlikte çalıştığımız sağlık çalışanlarının da diploma törenindeyiz. OMÜ olarak yaşam boyu öğrenme felsefesine uygun olarak eğitim öğretim programlarımızı yürütüyoruz. Buradaki en önemli paydalardan ise 2 önemli birimimiz var. Bunlara Türkiye’de sayılı 2 okulumuz diyebilirim. Bunlar Sağlık Yüksek Okulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi’dir. Yapmış olduğu uygulamalar ile ülkemizde haklı bir yere sahiptir. 2 yıllık bir eğitimi tamamlayan bu öğrencilerimiz bundan sonra 4 yıllık üniversite mezunu olarak karşımıza gelecekler ve birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren Necmiye Kaya, Ayşe Cengiz ve Fatma Soykan diploma ve çeşitli hediyeler verilirken, diğer mezunlara da diplomaları takdim edildi.

Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı ile mezun olan öğrenciler duygularını dile getirdiler. Çok mutlu olduklarını söyleyen mezunlar, “Bu yaşlarda üniversiteyi bitirmek bize çok mutluluk verdi. Mezuniyetimizde çocuklarımız ve ailelerimiz bize çok destek oldular. Çocuklarımızdan önce mezun olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yaştan sonra okul bitirmek çok güzel bir duygu. Mezun olmak çok güzel bir duygu. Çok çalışarak, çocuklarımızı ve eşlerimizi ihmal ederek bu üniversiteyi bitirdik” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreni, Samsun Sağlık Yüksek Okulu Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı’nı başarıyla bitiren 900 ebenin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2628 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim