• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

"Önce senet, sonra ameliyat" skandalı iddiası

"Önce senet, sonra ameliyat" skandalı iddiası
Ağır yaralı 5 yaşındaki Hüseyin Ö., 5.5 saat ameliyat olmayı beklediği ve senede imza atıldıktan sonra ilgilenildiği öne sürüldü.

Gece yarısı Mehmet Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Hastanesi'ne getirilen ağır yaralı 5 yaşındaki Hüseyin Ö., 5.5 saat ameliyat olmayı beklediği ve senede imza atıldıktan sonra ilgilenildiği öne sürüldü.

Hüseyin O.'nun akrabası Doğan Balıbey'in iddiasına göre, Hüseyin Ö. (5) gece saat 02.00'den sabah saat 07.30'a kadar bekletildi. Balıbey, "Hastane yetkilileri 'Trafik kazasında hastanemiz fark alıyor. Biz devletten alamıyoruz. O yüzden birinin senete imza atması gerekiyor.' dediler. Boş senede imza attım." diyerek, ameliyatı yapmadıklarını savundu.

Dünden bu yana bekletilen çocukla ilgilenilmesi için senet imzalatılmasını eleştiren Balıbey, çocuğun sabah saatlerinde yoğun bakıma alındığını, ortopedi servisinde ameliyat edileceğini belirtti.

Aksaray Devlet Hastanesi'nden dün gece Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilen Hüseyin O. müşahede altında tutuluyor. Kafatasında çökme kırığı, akciğerlerinde parçalanma olan Hüseyin O.'nun, solunum yetersizliği nedeniyle ciğerlerine tüp takılmış durumda. Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri, Hüseyin O.'nun hayati tehlikesinin mevcut olduğunu ifade etti.

Kazada annesi, babası ve babaannesini kaybeden Hüseyin O., Aksaray Devlet Hastanesi'nden gece itibariyle Aksaray 112 acil ambulansıyla Ankara'daki Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kafatasında çökme kırığı bulunan, akciğerlerinin parçalandığı ve solunum yetersizliği dolayısıyla ciğerlerine tüp takılan Hüseyin O., hastanenin yetersizliği sebebiyle Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından Ankara Başkent Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edildi. Gece 03.00 civarında Başkent Hastanesi'ne Aksaray 112 sağlık ekipleri tarafından getirilen Hüseyin O. müşahede altına alındı, ancak ameliyata alınmadı.

Hüseyin O.'nun Aksaray'da bulunan yakınlarının Başkent Hastanesi'yle görüştüğü, hastanenin Hüseyin O.'yu kabul edeceği, ancak hastanenin özel hastane olduğu ve masrafları olacağı iletildiği ifade edildi. Hüseyin O.'nun yakınlarının ise bunu kabul ettiği belirtildi. Aksaray'dan sevki sırasında 112 sağlık ekiplerine O.'nun yakınlarının Başkent Hastanesi'ne gelecekleri söylendiği ifade edildi. Ancak bu saate kadar Başkent Hastanesi'ne akrabalarından gelen olmadığı için Hüseyin O. ameliyata alınamadı. Başkent Hastanesi'nin ameliyatın 10 milyar TL civarında masrafı olduğunu ilettiği, daha sonra ise 2-3 milyar civarında olabileceği, hatta senet karşılığında ameliyata alınabileceğini belirttiği ifade edildi.

Gazetecilerin bilgi almaya çalıştığı Başkent Hastanesi yetkilileri ise çocuk hakkında bilgi vermiyor. Hüseyin O.'nun aynı kazada yaralanan kardeşinin Aksaray Devlet Hastanesi'nde yattığı. kazada ölen annesi, babası ve babaannesinin bugün defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2715 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim