• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Onu tatilde tanı, ver kararını!

Onu tatilde tanı, ver kararını!
Sevgiliyle ilk tatil kulağa ne kadar hoş geliyor. Ama yapması? Belki bu tatil sizi yakınlaştıracak, belki de yollarınızı tamamen ayıracak. Alt tarafı tatil demeyin, onu test edin!

Sevgiliyle ilk kez tatile çıkmak, ilişkinin en heyecanlı dönemlerinden biridir. Her gününüzü ve gecenizi birlikte geçireceğinizi bir düşünsenize! Nasıl da rüya gibi. Haftalar öncesinden başlayan heyecanınızı yatıştırmaya çalışırken, bir yandan günleri sayarsınız, bir yandan da her şeyi planlamaya başlarsınız. Gideceğiniz yer, kalacağınız otel, göreceğiniz yerler… Uçak biletleri ayrıldı mı? peki ya rezervasyon yaptırdınız mı? Tamam, tamam hiçbir eksiğiniz yok. tatil yaklaştıkça birlikte geçireceğiniz tüm günlerin, romantik ve aşk dolu geçeceğini hayal ediyorsunuz. Bir de şu yandan bakın: bu tatil birbirinizi daha yakından tanımanız için büyük fırsat aslında!

Sorumluluk sahibi mi?
Tatil planını yapmak size mi kaldı? Ama sizin için dert değil; çünkü zaten birlikte gideceğiniz ilk tatil için hayaller kurmaya başladınız bile. Belki sevgiliniz işin kolayına kaçmak için “sen nasıl istersen, önemli olan senin fikrin” diyor. Eğer sizden ikiniz için bunu yapmanızı istiyorsa, bilin ki sorumluluktan kaçıyordur. Size böyle demsine rağmen, bir de üstüne oraya gittiğinizde mızmızlanıyorsa, otele, denize, yemeğe kusur uluyorsa hiç şansı yok! ya ona daha iyi bir fikri olup olmadığını sorun ya da bundan sonrası için birlikte karar vermeniz gerektiğini söyleyin.

Paylaşımcı mı?
Onunla uzun vadeli planlarınız var, bu en kritik sorulardan biri. Ama tatile giderken bunu test etmeniz çok basit. Bavulları hazırlarken tek başınıza mı kalıyorsunuz? Onun güneş kreminden havlusuna, diş macunundan mayosuna kadar götürülecekleri siz düşünmek zorunda kalıyor olabilirsiniz. Bu hiç adil değil! İlişkinizin çok başındasınız, bu durum sizi henüz rahatsız etmiyor olabilir ama bu ileride sizin göreviniz haline dönüşürse? Anaç tavırlar, her kadının genlerine işlenmiştir, ama siz bunu ne sevgiliniz üzerinde deneyin, ne de onun sizden bunu beklemesine izin verin. Plaja inerken, yanınıza güneş kremi almamanızdan yakınıyorsa, denizden çıkar çıkmaz sizden havlu uzatmanızı bekliyorsa işiniz gerçekten zor!

Düzenli mi?
Denizden yeni geldiniz. Mayosunu üstünden çıkardığı gibi yerde bırakıyor, duş almadan kumlu ayaklarıyla yatağa uzanıyor, kirlilerle temizleri aynı yerde bırakıyor! Ne bu, yoksa bir kabus mu? O sevdiğiniz adam nerede sahi? Biraz ortalığı toplamaktan zarar gelmez. Ama nereye kadar? Arkasını toplamaktan başınız dönmedi mi? unutmayın, siz de tatildesiniz. Birlikte güzel vakit geçirmeye geldiniz, sadece o değil!

Kıskanç mı?
Burada insanlar doğal olarak iki parçalık bir giysiyle dolaşıyor. Çünkü bunun adı bikini! Ve burada herkes aynı şekilde denize giriyor. Tatilde de kıyafetlerinize dikkat edecek değilsiniz, insanların gözlerini de bağlayamayacağınıza göre, sevgilinizin herkesin size baktığı paranoyasından kurtulması gerek! Kıskanç bir sevgili başlangıçta hoşunuza gidiyor olabilir ama inanın bu, sizi çok sevdiğinin bir göstergesi değil!

Tatil anlayışlarınız farklı mı?
Sizin için şekerleme yapmak, hiç bir şey yapmadan hamağa uzanmak, tembel tembel esnemek ve gelen geçeni izlemek bir tatil anlayışı olabilir. Arada güneşin altında bir o yana bir bu yana dönerek gayet güzel bir tatil geçirebilirsiniz, kime ne? Adı üstünde tatil böyle bir şeydir size göre! Yani hayatın yavaş çekime alındığı bir süreç… Ama sevgiliniz tatili, ‘Tarzan’ gibi dağ, taş, tepe tırmanarak, tarihi kazıntıları gezmek olarak algılıyor olabilir. Siz güneşin altında yatarken, o gölgede kitap okuyorsa, eline fotoğraf makinesi alıp doğa fotoğrafçılığına soyunduysa siz ayrı dünyaların insanları olabilirsiniz. Ayrı dünyalarınızda ama birlikte tatil yapmayı göze alıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iş ama hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız, bunu baştan konuşmanız ve ortak bir tatil programı oluşturmanız çok önemli!

Eğlence anlayışınız uyumlu mu?
Siz tam bir parti kızısınız. Müziksiz yaşayamıyor, dans etmeden duramıyorsunuz. Ayrıca ‘yaz gecesi ateşi’ diye de bir şey var. Yani normalde siz o kadar gece hayatını sevmiyorsunuzdur da, tatile gidince yaz akşamlarının tadını çıkarmak istiyorsunuzdur. Bunu sevgilinizle yapmayacaksınız da kimle yapacaksınız? Ama işte, sevgiliniz, kulüplerde çalınan müzikleri ‘komik’ buluyor; elinde içki, dans ettiğini sanarak salınan insanlar ona fazla ‘aptal’ geliyor olabilir. Onu bu konuda zorlamayın; çünkü bir köşede oturup “hadi gidelim bu berbat yerden” bakışıyla sizin de keyfinizi kaçırabilir. Ayrıca, herkes aynı şekilde eğlenmek zorunda değil. siz de bırakın bu inadı! Birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz başka bir yol olmalı, değil mi?

Elele

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5547 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim