• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Optik 2012 Zirvesi Antalya’da yapıldı

Optik 2012 Zirvesi Antalya’da yapıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar “Optik cam ve çerçeve bedelleri dünyanın birçok ülkesinde geri ödeme listesinde yok. biz size yılda 400 milyon kaynak aktarıyoruz.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, 28 Ocak 2011 tarihinde Antalya’da düzenlenen Optik 2012 Zirvesine katıldı.

 

Toplantıda konuşma yapan Başkan Acar, SGK olarak optik firmalarının sorunlarını dinlemek, varsa sorunları çözüm üretmek için buraya geldiklerini ifade ederek; “Türkiye son 10 yılda sağlık konusunda önemli açılımlar gerçekleştirdi. Dünyanın birçok ülkesinin ötesinde vatandaşımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Optik cam ve çerçeve bedelleri birçok ülkenin geri ödeme listesinde yok. Biz size yılda 400 milyon kaynak aktarıyoruz.” diye konuştu.

 

İmkânlar ölçüsünde ödemenin devam edeceğini söyleyen Başkan Acar, optik firmaları ile iki yıl önce yaptıkları toplantıda sorunları masaya yatırdıklarını ve birçok bürokratik engelleri ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

 

Bugün optik firmaları ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Başkan Acar; “Daha önce yaptığımız toplantılarda dile getirdiğiniz birçok sorunu elbirliği ile çözüme kavuşturduk. Sorununuz varsa her zaman kapımız sizlere açık” dedi.

 

Sağlık sektöründe yapılan usulsüzlüklere vurgu yapan Başkan Acar; “Yasal olmayan yollarla yurda getirilen belgesiz optik ve camları bizde ciddi rahatsızlık yaratıyor. Bu tür usulsüzlükleri yapanları el birliği ile tespit edelim.” dedi.

 

Optik Cam ve çerçeveleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankasına girilmesine özen gösterilmesini isteyen Acar, “1 Mart’a kadar üretici ve ithalatçı firmalar bilgilerini ulusal bilgi bankasına girsinler veya güncellemelerini yapsınlar. Bunu yaparsak sektörün önünü açmış oluruz.” şeklinde konuştu.

 

Optik cam ve çerçeve imalatının Türkiye’de çok az yapıldığını, büyük ölçüde ithal ürünlerin satıldığını öğrenen Başkan Acar; “İthal ürünlere karşı değilim ama bu orantılı olmalı. Kaynaklarımızı dışarıya aktaracağımıza bunun üretimini yaparak kaynaklarımızı ülkemizde bırakalım. Bu konuda SGK olarak sizlere elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. İthalatçı firmaları sıkıntıya sokmadan yerli üretimi teşvik etmeliyiz” dedi.

 

Optik Firmalarının temsilcileri ile ilgili her türlü sorunu çözmeye gayret edeceklerini ifade eden Başkan Acar bu tür toplantıların geleceğe ışık tutması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Konuşmasının ardından Başkan Fatih Acar’a Optik Dernek ve Konfederasyonları tarafından plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim