• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Organ bağışında ilginç kampanya

Organ bağışında ilginç kampanya
Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), organ bağışının arttırılması amacıyla ilginç bir kampanya başlattı...

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), organ bağışının arttırılması amacıyla ilginç bir kampanya başlattı. Kampanyada, organ bağışında bulunanların resmi kurum ve kuruluşlara yapacakları her türlü başvuru dilekçeleri dernek tarafından 'ücretsiz' olarak hazırlanacak.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, organ bağışının din açısından herhangi bir sakıncası olmamasına rağmen yapılan bağışların yetersiz kaldığını söyledi.

Göktaş, "Bir gün hepimiz ölüp gideceğiz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Organ nakli bekleyip de bulamayanların hepsinin bir anne ve babası olduğunu, onların bir evlat olduğunu unutmayalım. Yapılacak bağışlar binlerce insanı yeniden yaşama bağlayacak, aynı zamanda yok olacak yuvaların bacalarını yeniden tüttürecektir. Bundan daha mutlu, daha güzel bir olay olamaz. Toprak altında çürüyeceğine organlarımızın ihtiyaç sahiplerine verilmesi için herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Organ bağışı bilincinin topluma aşılanması ve bunun yaygınlaştırılması noktasında dernek olarak çaba sarf ettiklerini kaydeden Göktaş, başta Mersin olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet göstermiş oldukları illerde organ bağışının arttırılmasına yönelik bir kampanya başlattıklarını söyledi. Göktaş, söz konusu kampanyayla birlikte bugünden geçerli olmak üzere 2011 yılının Mart ayına kadar organ bağışında bulunan ve bunu kanıtlayarak kendilerine başvuruda bulunacak olanlara hiçbir karşılık beklemeden
gönüllü hizmet sunacaklarını açıkladı.

Organ bağışında bulunanların resmi kurum ve kuruluşlara yapacakları her türlü başvuru dilekçelerini dernek olarak kendilerinin 'ücretsiz' olarak hazırlayacaklarını açıklayan Göktaş, bunun yanında bağışçıların icra mahkemelerine yapacakları itiraz dilekçeleri, çevre ve doğa kirliliği şikayet dilekçeleri, gürültü kabahatini işleyenler hakkındaki şikayet dilekçelerinin yanı sıra Kabahatler Kanunu kapsamına giren her türlü istek ve şikayet dilekçeleriyle 'Tüketiciyi Koruma Kanunu' kapsamındaki iş ve işlemlerle ilgili müracaat ve dilekçelerinin yine ücretsiz olarak hazırlanacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim