• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sertifikasyon Eğitimi

Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sertifikasyon Eğitimi
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sertifikasyon Eğitimi konulu duyuru yayınlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 56733164/201/200.99
Konu : Organ ve Doku Nakli Koordinatörü 
           Sertifikasyon Eğitimi
 

Bakanlığımız, organ ve doku nakli hizmetlerinin istenilen düzeye ulaşması amacıyla ülke genelinde eğitimli organ nakli koordinatörü sayısını arttırmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, Türkiye Organ Nakli Koordinatörleri Derneği işbirliği ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ev sahipliğinde Ankara ilinde 11 - 15 Şubat 2013 tarihleri arasında Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Eğitimi planlanmıştır.

İlinizde faaliyet gösteren ventilatörlü yoğun bakım yatağı bulunan hastanelerde organ nakli koordinatörü olarak çalışmak isteyen personelin, Makamın 28.05.2008 tarih ve 19735 sayılı Onayı ile yürürlüğe girmiş Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Eğitim Yönergesinin 6. maddesinde belirtilen (“Başvuru dilekçesi”, “Çalıştığı kurumca onaylı ve bakanlık tarafından tescillenmiş diploma fotokopisi”, “Çalıştığı kurumca onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi”, “Üç adet vesikalık fotoğraf”,“İletişim bilgileri ve mail adresleri) başvuru evraklarını eksiksiz olarak hazırlayarak görev yaptıkları kurumun uygunluk yazıları ile birlikte en geç 05 Şubat 2012 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüz Organ Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığında olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

Eğitime alınacak koordinatör adayları için Bakanlık Makamından onay alınan isim listesi, eğitim programı ve eğitimin yapılacağı yer bilgisi Bakanlığımız saglik.gov.tr internet sitesinde duyurulacak olup, ayrıca görev yaptıkları il sağlık müdürlüklerine resmi yazı ile gönderilecektir.

Yayınlanan listede ismi bulunanlar haricinde hiç kimse eğitime kabul edilmeyecektir. Bu nedenle hastane baştabipliklerince veya il sağlık müdürlüklerince Bakanlıkça belirlenen isimler dışında eğitim için görevlendirme yapılmaması gerekmektedir.

Yazımızın, iliniz genelindeki ventilatörlü yoğun bakım yatağı bulunan üniversite, Bakanlığımıza bağlı hastaneler ve özel hastanelere tebliği ile ilgililerin söz konusu eğitime katılabilmeleri için verilen süre içinde eğitim başvuru evraklarının Müdürlüğünüz tarafından gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Dr. Murat ÖZTÜRK
Bakan a.
Daire Başkanı V.

 

Dağıtım:
81 İl Sağlık Müdürlüğü

Bu haber toplam 9556 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim