• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Örnek doktor 2 saat fazla mesai yapacak

Örnek doktor 2 saat fazla mesai yapacak
İki saat daha fazla çalışmak için "Mesaisi hasta bakmaya yetmiyor" gerekçesiyle işe bir saat erken başlayıp, bir saat geç bırakmak isteyen örnek doktorun ilçe sağlık müdürlüğüne yaptığı müracaatı kabul edildi.

Dr. Gürbüz Alkış, bundan böyle mesaiye saat 07.00'de başlayıp 18.00'de son verecek.

Bir gün boyunca baktığı hasta sayısına yetişemeyen Torbalı 14 No'lu Sağlık Ocağı sorumlu tabibi Gürbüz Alkış'ın Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığı fazla mesai isteği kabul edildi. Normalde saat 17.00'de mesaisi biten Dr. Gürbüz, günde iki saat fazla çalışmak için işine bir saat erken başlayıp bir saat geç bırakmak istemişti. Konuyla ilgili talebini bir süre önce Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bildiren Dr. Gürbüz, bundan böyle mesaiye 07.00'de başlayıp 18.00'de son verecek. Doktorun örnek davranışına mesai arkadaşları da destek vererek, sorumlu bulundukları alan içerisindeki hastaları gün içinde geri çevirmeyeceklerini söyledi.

Dr. Gürbüz Alkış, bu talebinin kabul görmesi ile günde iki saat daha dazla çalışarak aynı ücreti alacak. Meslekteki 28 yılı aşkın süre içinde asla mesai mefhumu gözetmediğini dile getiren Alkış, "Torbalı ilçesine Denizli Devlet Demiryolları kurum hekimliğinden tayin olarak geldim. Burada 14 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nin sorumlu tabibi olarak görev yapmaya başladım. Torbalı yaşanabilir modern bir yapısıyla diğer ilçelere örnek olma yolunda hızla gelişmekte. Her gün nüfus belli oranlarda artıyor. Nüfus arttıkça da hasta sayısı da aynı oranlarda artış gösteriyor. Şu an için devletin bize verdiği zorunlu çalışma saatleri içinde, her gün bize başvuru yapan hastalarımızın tamamına bu süre içinde bakmak mümkün değildi. Bu nedenle fazla mesai yapmak istedim ve müdürlüğümüz tarafından kabul gördü" diye konuştu.

Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kızılışık ise, "Hocamızın bu talebini sevindirici bulduk. Kendisinin fazla mesai yapma hususundaki isteğini onayladık. Hocamızı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Umarım Gürbüz hocam gibi fedakar Türk hekimlerinin davranışları örnek olur. Bakanlığımız tarafından yapılan randevu sistemi ile yığılmaların önüne geçmeye çalışırken hocamızın bu isteği yerinde olmuştur. Sağlık merkezi çalışanlarımıza başarılar diliyorum" değerlendirmesini yaptı.

untitled-17.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim