• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

'Ortadoğu, sağlıkta en ciddi pazarımız'

'Ortadoğu, sağlıkta en ciddi pazarımız'
Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinatörü ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Dursun Aydın, Ortadoğu ülkelerinin sağlıkta en önemli pazar olduğunu söyledi.


Adana Sağlık Turizmi Derneği tarafından TÜYAP Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Sağlık Turizmi Stratejisi ve Yol Haritası Çalıştayı'nda konuşan Aydın, kültürel ve fiziki yakınlığın yanı sıra dil probleminin olmayacağı Arap ülkelerinin sağlık turizmi açısından en ciddi pazar konumunda olduğunu söyledi. Aydın, "Sağlık turizminde yol alabilmek için dışarıdan gelecek kişilerin bölge ile kültürel yakınlıkları ciddi bir avantaj. Fiziksel yakınlığının olması ve dil problemini olamaması da önemli. Sağlık turizmi dediğimizde aklımıza birçok konu geliyor. Ancak tıp, yaşlı ve engelli ile termal turizm olarak 3 ana başlıkta sağlık turistlerini çekebiliriz." ifadesinin kullandı.

Ortadoğu'da Ürdün ve İran'ın Arap ülkelerinden turist çektiğini anlatan Aydın, "İran çevre ülkelerin sağlıktaki teknoloji yetersizliğini iyi kullandı. Doğu Akdeniz Bölgesi olarak Ortadoğu bu bölgenin en ciddi pazarıdır. Fiziksel yakınlık, kültürel yakınlık var. Aynı zamanda çok sayıda Arapça bilen var. Hedef olarak Arap ülkelerini almalıyız. Adana, Hatay ve Mersin'in birleşmesiyle bunu başarabiliriz. Tanıtımda bölgesel hareket ettiğimizde Adana tıp turizminde ön plana çıkabilir. Mersin, sahil avantajıyla yaşlı ve engelli. Farklı dinlerin bir arada yaşadığı Hatay ise kültür turizmi açısından değerlendirilebilir. Doğu Akdeniz Sağlık Turizmi destinasyonu şeklinde hareket edilebilir." şeklinde konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ YURT DIŞINDAKİ BÜTÜN KONGRELERE ÜCRETSİZ KATILACAK

Dr. Dursun Aydın, yurtdışındaki bütün kongre ve fuarlara katılma kararı aldıklarını belirterek, "50-60 metrekarelik stantlar kiralayacağız. Üyelerimizi ve sektör temsilcilerini ücretsiz olarak buralara götüreceğiz. 6-9 Ekim 2010 tarihinde Kuveyt'te Birinci Medikal Kongresi var. Her kuruma bir masa sandalye vererek orada tanıtımlarını yapacak. Bu derneğimizin bir desteği. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtma genel müdürlüğü aracılığıyla destek alınabilir." açıklamasında bulundu.

Çalıştaya Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı Naim Yeldan'ın yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim