• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Tümör Ve Rezeksiyon Alan Grubu Taslak Listesi İle İlgili Önemli Duyuru

Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Tümör Ve Rezeksiyon Alan Grubu Taslak Listesi İle İlgili Önemli Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Tümör Ve Rezeksiyon Alan Grubu Taslak Listesi İle İlgili Önemli Duyuru yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Tümör Ve Rezeksiyon Alan Grubu Taslak Listesi İle İlgili Önemli Duyuru yayımlandı;

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

DUYURU

 

09/04/2013

 

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ BRANŞI TÜMÖR VE REZEKSİYON

ALAN GRUBU TASLAK LİSTESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığınca Ortopedi ve Travmatoloji branşı tümör ve rezeksiyon alan grubu taslak listesi, sektör temsilcilerinden, firmalardan ve hizmet sunucularından talepler dikkate alınarak bilimsel komisyon tarafından nihai şekli verilmiş olup ekteki tabloda yer almaktadır;

 

Excel formatında düzenlenmiş olan söz konusu listeye, bu grupta malzemesi olan ve TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış firmaların; ürün tanımları olan grubun karşısına ürünlerini duyuru tarihinden itibaren 20 iş günü içerisinde eşleşmeleri gerekmektedir.

 

1) 20 iş günü içerisinde ürünler Excel formatında yayımlanan listeye eşleştirilmek suretiyle hazırlanan liste CD’ye kaydedilerek, söz konusu cd ile Kurumumuz Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığına yazılı müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

2) Yanlış eşleştirmeler Kurumumuzca değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

3) Tümör ve rezeksiyon alan grubu taslak listesinde yer almayan ürünler için firmalarca yeni sınıf açılması talebi 01.08.2012 tarihinde yayımlanan Tıbbi Malzeme Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge ekinde yer alan Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzu kapsamında yapılacaktır.

 

Bilgilerinizi rica ederiz.

 

Ek 1 : Tümör ve Rezeksiyon Alan Grubu Taslak Listesi

Ek 2 : Eşleştirme Kuralları

 

Eşleştirme Kuralları

 

Ortopedi ve Travmatoloji Branşları tümör ve rezeksiyon alan grubunda kullanılan tıbbi malzeme taslak listesi Excell formatında hazırlanmış olup 11 sütundan oluşmaktadır. Diğer branşlarda bugüne kadar yapılan eşleştirmelerde firmalar tarafından yapılan hatalar nedeniyle detaylı olarak aşağıdaki kuralların anlatılması hususu tarafımızca gerekli görülmüştür.

 

Sütun başlıklarına göre ürün eşleştirmeleri yapılırken uyulması gereken kurallar sırasıyla aşağıdaki gibidir.

 

1- Sütun A’da sut kodu yer almaktadır. Firmalar tarafından bu sütundaki bilgiler her bir ürün için tekrarlanarak girilecektir.

 

2- Sütun G’da Barkod Numarası yer almaktadır. Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı tıbbi malzemelerin barkod numaraları her bir hücreye tek bir barkod girilmek suretiyle, ilgili sütuna sayı ise sayı metin ise metin formatında girilmelidir. Eğer sayının başında sıfır varsa metin formatında girilerek barkod numarasına ek herhangi bir işaret veya fazladan bir karakter kesinlikle girilmemelidir.(örneğin; boşluk bırakılmak veya (‘),(“) karakterleri

yazılmak suretiyle barkod no girilmemelidir.)

 

Her bir barkod tek bir sut koduna eşleştirilir. Birden fazla sut koduna eşleştirme yapılması halinde ayrı bir tabloda söz konusu eşleştirmeler ayrıca düzenlenerek, gerekçeleri ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.

 

3- Sütun H’de etiket adı yer almaktadır. Tıbbi malzemeye ait etiket adı ilgili hücreye girilecektir.

 

4- Sütun I’de Firma Tanımlayıcı numarası bulunmaktadır. Ulusal Bilgi Bankasın kayıtlı olunan firma tanımlayıcı numarası ilgili hücreye girilmelidir.

 

5- Sütun J’de GMDN kodu bulunmaktadır. Ulusal Bilgi Bankasında kayıtlı olunan GMDN kodu ilgili hücreye girilmelidir.

 

6- Sütun K’de Ek 8 kodu bulunmaktadır. Söz konusu tıbbi malzemenin, Sağlık Uygulama Tebliği ekli ek-8 listesinde yer alan işlemlerden hangisinde kullanıldığı bilgisini içermektedir. Bir malzeme birden fazla işlemde kullanılabileceğinden ilgili malzeme için birden fazla ek 8 kodu söz konusu olabilmekte olup, bütün kodlar tek bir hücreye virgül ile ayrılarak girilmelidir.

 

7- Sütun L’de Ek 9 kodu bulunmaktadır. Söz konusu tıbbi malzemenin, Sağlık Uygulama Tebliği ekli ek-9 listesinde yer alan işlemlerden hangisinde kullanıldığı bilgisi yer almaktadır. Bir malzeme birden fazla işlemde kullanılabileceğinden ilgili malzeme için birden fazla ek 9 kodu söz konusu olabilmekte olup, bütün kodlar tek bir hücreye virgül ile ayrılarak girilmelidir.(Örneğin 618.200,618.300,618.400 gibi)

 

8- Sütun M’de Teklif Fiyatı bilgisi yer almaktadır. Firma tarafından ilgili ürüne öngörülen KDV hariç TL cinsinden fiyat teklifi ilgili hücreye girilmelidir. Fiyat bilgisi sadece sayı olarak girilmeli, eğer fiyat kuruş bilgisi içeriyorsa kuruş kısmı virgül ile ayrılmalıdır. Binlik basamaklar ise sadece nokta ile ayrılmalıdır.( Örneğin 1850 TL 45 kuruş = 1.850,45 olarak para birimi bilgisi olmadan girilmelidir.)

 

9- Sütun N’de Firma Bilgisi yer almaktadır. Eşleştirmeyi yapan firma sırasıyla, Firmanın Ad/Unvan bilgisini, eşleştirmeyi yapan kişinin iş telefon numarası, e-posta adresi ve adı soyadını ilgili hücreye yazmalıdır.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim