• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Otelin işletme dışında ruhsatı yok

Otelin işletme dışında ruhsatı yok
Restoran işletmecisi Kamil Can Koşar, zayıflamak için geldiği otelde ölmüştü.

Olay, dün sabah saatlerinde Antalya´nın Döşemealtı İlçesi Duacı Köyü´nde bulunan Ayka Vital Park Otel´de meydana geldi. İstanbul´da restoran işletmeciliği yapan ve ´deri kralı´ olarak bilinen rahmetli Turgut Koşar´ın oğlu Kamil Can Koşar, internette bularak rezervasyon yaptırdığı ´sağlıklı yaşam programı´ uygulanan otele, geçen pazartesi günü zayıflamak için geldi. Kişiye özel diyete başlayan Koşar, salı günü midesinde yanma olduğunu söyleyerek merkezde bulunan doktorlar ile görüştü. Kardiyoloji uzmanı Dr. Aynur Doğan, genç adamı efor ve kalp testlerine soktu. Tüm testlerin normal çıkması üzerine mide yanması için ilaç kullanıldı. Mide yanması geçen 143 kilo ağırlığındaki Kamil Can Koşar, perşembe akşamı ailesiyle de telefonla konuşarak her şeyin çok iyi gittiğini ve 5 kilo verdiğini söyledi.

ABD´ye gitme hazırlığı yapan ve 20 kilo vermeyi amaçlayan Koşar, dün sabah otelde yaptığı sabah kahvaltısından sonra kendisi gibi diyet yapan hastalarla lobide biraraya geldi. Arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada aniden fenalaşan Koşar´ın yardımına Dr. Aynur Doğan koştu. Otelin acil müdahale odasına alınan Kamil Can Koşar, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

´SAĞLIK MERKEZİ DEĞİL´

Kardeşinin cenazesini almak için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu´na gelen Kerim Koşar, "Kardeşim bu oteli internetten kendisi bulup geldi. 2 gün önce de bana midesindeki yanmadan bahsetti. Otel işletmecileri nasıl oluyor da bu durumda diyet programını uygulamaya devam ediyor, anlamıyorum. Ayrıca araştırdık. Buranın yalnız işletme için ruhsatı varmış. Ne otel ne de sağlık merkezi değil burası. Kardeşimin öldüğü yerin kusurlu olduğunu düşündüğüm için jandarmaya suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

SADECE İŞLETME RUHSATI VAR

Otelin ortağı ve Kamil Can Koşar´a ilk müdahaleyi yapan Dr. Aynur Doğan, "Hasta fenalaştıktan 1 dakika sonra acil müdahale odasına alarak müdahalesini yaptım. Bizim otelimizde acil müdahale için tüm imkanlar var. Bu arada da 112 servisini arayarak durumu bildirdik. Hastamız buraya geldiğinde zayıflamak istiyordu. Tansiyonu yüksekti. Kendi kullandığı bir tansiyon ilacı vardı. Ben kendisine bir başka ilaç kullandırmaya başladım. Ayrıca şeker ilacı başladık" dedi. Hastanın tansiyonunun günde 3 kez kontrol edildiğini söyleyen Dr. Doğan, şöyle dedi:

"Midesinde yanma başladığında efor testi istedim. Temiz çıktı. DTU testi yaptık yine bir şey çıkmadı. Böyle olunca da diyet programına devam etme kararı aldık. 1800 kalorilik diyet programı için Kamil bey 6 öğün yemek yiyordu. Ayrıca yürüyüşünü yapıyordu. Dün lobide fenalaşıp düşmüş. Solunumu durmuş, çenesi kilitlenmişti. Çenesini açmayı başardım. Elektro şok çalışması da yaptık, ancak hayata döndüremedik." Dr. Aynur Doğan, bir gazetecinin sorusu üzerine otellerinde yalnız işletme ruhsatı olduğunu, diğer ruhsat müracaatlarının da beklemede olduğunu söyledi.

Aynı otelde Fizik Tedavi Uzmanı olarak görev yapan ortaklardan Kazım Doğan ise işlerinin aslında ´yaşam koçluğu´ olduğunu söyleyerek "Konseptimiz rehabilitasyon üzerine. Gelen insanlara kesinlikle zayıflama ilacı vermeyiz. Ancak zaten kullandıkları ilaçlar varsa onlara devam ederler" dedi.

Aynı otelde tedavi gören ve yürüme şikayeti olan 70 yaşındaki Yıldız Sinder, 4 gün önce geldiği otelde kalmaktan çok mutlu olduğunu söylerken, 63 yaşındaki Ersan Kılıççı ise "Buraya geldiğimde yürüyemiyordum. Şimdi ise hem moralim yüksek hem de başkasına ihtiyacım olmadan yürüyebiliyorum" diye konuştu.

Kamil Can Koşar´ın cenazesi, yarın öğle namazının ardından Teşvikiye Camisi´nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı´nda toprağa verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim