• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Otizm ile aşılar arasındaki bağlantı

Otizm ile aşılar arasındaki bağlantı
Anne babalar, araştırmacılar ve doktorlar yıllardır otizm ve thimerosal içeren aşılar arasındaki bağlantıyı tartışıyor...

Anne babalar, araştırmacılar ve doktorlar yıllardır otizm ve thimerosal içeren aşılar arasındaki bağlantıyı tartışıyor. Çocukları aşıdan sonra otistik olan binlerce aile mahkemelere başvuruyor. Ancak Amerika'da bir mahkeme böyle bir ilişkiyi gösteren kanıt olmadığına karar verdi.
Amerika'nın Sesi Televizyonu'nun haberi.
Washington D.C., 25 Mayıs 2010 15:06

Mahkemenin kararı 5 binden fazla aile için sürpriz oldu. Bu aileler çocuklarının otizm olmasına timerosaldaki civanın neden olduğunu öne sürüyor.
Otizm, karmaşık bir nörolojik bozukluk. Bu hastalık kişinin diğerleriyle iletişim kurmasını engelliyor. Hastalığın tedavisi çok pahalı. Hükümetten tazminat isteyen aileler çocuklarındaki rahatsızlığa thimerosal maddesinin neden olduğunu kanıtlamak zorunda.
San Diegolu Rebecca Estepp'in 12 yaşındaki oğlu otistik. Estepp federal mahkemeye başvuran aileler arasında. Estepp, "Hayal kırıklığına uğradım ama şaşırmadım. Hükümetin bilim programlarına dahil olan bir uygulama olan aşılamayı federal savcılar da doğal olarak destekliyor. Bu çocukların davayı kazanma şansı zaten yoktu," diye konuşuyor.
Mahkeme 600 sayfalık bir rapor yayınladı. Raporda thimerosali otizme bağlayan sağlam bir kanıt olmadığı belirtiliyor. Ancak aşı karşıtı gruplar kararı reddediyor. Amerika'da her dört anne babadan biri, thimerosal içeren aşının sağlıklı çocuklarda otizme yol açtığına inanıyor. Her sekiz anne babadan en az biri çocuklarına bu maddeyi içeren aşı yaptırmayı reddediyor. Aşı adlı kitabın yazarı Arthur Allen bu durumun şaşırtıcı olmadığını söylüyor. Allen, "Bu tür tartışmalar aslında hiç sonuçlanmıyor. Hala sudaki florün de hükümetin komplosu olduğuna inananlar var," diyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim