• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Otizmli genç okulda dövüldü

Otizmli genç okulda dövüldü
18 yaşındaki Bumin, Sakarya’da engellilere özel eğitim veren bir kurumda öğretmeninden dayak yedi. Ortaya çıkan görüntüler, eğlence için dövüldüğünü gösteriyor. Annesi, münferit bir olay olmadığı görüşünde.

İzmirli nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'ün 18 ve 20 yaşındaki otizmli oğullarına, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki bir özel eğitim merkezinde dayak atıldığı ortaya çıkardı.

Okulu dava eden Öğmegül bir yandan da çocuklarının başına geleni herkese duyurmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Öğmegül; “Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan ve insanlık. Biz üzerlerine titreyelim, onların yaptığına bak. Cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım” dedi.

Aylık 6 bin TL verdiği kurumda dayak

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, 2013 yılının Nisan ayına kadar çocuklarının eğitimini Konya'da sürdürdü. Ancak bu sırada eşinden ayrılan ve tek başına mücadele etmek zorunda kalan Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, çocuklar için özel eğitim kurumlarının bulunduğu Sapanca'ya yerleşti.

Bir süre sonra 20 yaşındaki Ata Sinan Koçbeker ile 18 yaşındaki Bumin Yılmaz Koçbeker'in ürkek davranışları dikkatini çekti. Eğitim merkezinin yöneticileri ve öğretmenlerine kaygılarını aktaran Öğmegül'ü, çocuklarının gayet iyi durumda olduğu söylendi. Ancak anne, çocukların durumunun giderek kötüleşmesi üzerine, çocuklarını Nisan'da okuldan aldı ve İzmir'deki başka bir eğitim kurumuna kaydettirdi.

Görüntüler şüphelerini doğruladı

24 Haziran'da sosyal medyada yayınlanan görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Dayak ve kötü muamele anını kaydeden bir başka öğretmen görüntüleri yayınlamıştı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine görüntüleri izleyen Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, görüntülerdeki kişilerin oğulları Ata Sinan Koçbeker ile Bumin Yılmaz Koçbeker olduğunu, onlara hakaret edip döven kişinin ise büyük oğlunun öğretmeni S.Ç. olduğunu fark etti. Görüntüleri çeken kişinin de küçük oğlunun öğretmeni C.U. olduğu ortaya çıktı.

S.Ç, ilk olarak iki kardeşi merkezin giyinme kabinlerinin önünde yan yana getiriyor, ardından yanına yaklaştığı Bumin Yılmaz Koçbeker'i, ağabeyi Ata Sinan Koçbeker'in gözleri önünde dövüyor. Ardından kameraya doğru dönüp, çocuğa sarılarak gülümsüyordu. Ardından öğretmen 18 yaşındaki genci, bu kez önce bir kulağından, ardından iki kulağından tutup öğretmen arkadaşının tuttuğu kameraya doğru yaklaştırıyor ve burada da hem hareket ediyor hem de dövmeye devam ediyor. Görüntü kaydı, S.Ç.'ın, iki kulağından tuttuğu acı içerisindeki Bumin Yılmaz Kozbeker'i, bir oturağa oturtup tartaklaması ile sona eriyor.

Skandalı intikam arayışı ortaya çıkardı

Görüntüleri kaydeden C.U., eğitiminden sorumlu olduğu başka bir erkek öğrenciyi tıraş ettirdiği sırada, çocuğa yumruk attı. Berberin okul yönetimine şikayette bulunmasının ardından da okuldan atıldı.

C.U., işyerinden intikam almak için elindeki bu görüntüleri, sosyal medyada yayınladı.

Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, oğlu Bumin Yılmaz Koçbeker'in, dayak görüntülerini izledikten sonra, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Her iki öğretmenin de cezalandırılmasını isteyen Öğmegül şunları söyledi:

Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan ve insanlık. Biz çocuklarımızın üzerlerine titreyelim, onların eğitimci olarak yaptıklarına bakın. Ben çocuklarımın hareketlerinden fark ettim, ama okul idaresi durumlarının iyi olduğunu söyledi. Hatta iyi olduklarına yönelik gelişim görüntüleri gönderdiler. Ama hepsi düzmeceymiş. Çocuklarımız dayak atıp işkence yapmışlar. Sonra da 'Eğlendik' demişler. Onların cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım.

Öğmegül'ün görüntüleri izlettiği psikiyatristler çocukların daha önce de dayak yedikleri ve bunu kanıksadıkları için tepki vermedikleri görüşünde.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim