• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Otopsi raporu geldi, hekim ve hemşire hakkında soruşturma izni verildi

Otopsi raporu geldi, hekim ve hemşire hakkında soruşturma izni verildi
Kayseri’de 1 Kasım 2013'te geçirdiği ameliyat sonucu hayatını kaybeden Tunahan Karakaya’nın ailesi oğullarını aşırı narkoz verilmesi sonucu hayatını kaybettiğini öne sürmüştü.

Kayseri’de 1 Kasım 2013'te geçirdiği ameliyat sonucu hayatını kaybeden Tunahan Karakaya’nın ailesi oğullarını aşırı narkoz verilmesi sonucu hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Tunahan’ın açıklanan otopsi raporunda narkoz nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Kayseri’de kulak ağrısı şikayeti ile 1 Kasım 2013'te Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi’nde ameliyata alınan Tunahan Karakaya ameliyatın ardından kalbi ve solunumunun durmasının ardından hayatını kaybetmişti. Olayın ardından oğlu Tunahan'ın aşırı narkoz verilmesi sonucu hayatını kaybettiğini öne süren babası Faik Karakaya, şikayette bulunmuştu. Tunahan Karakaya’nın cesedinden alınan örneklerin incelemesinin ardından açıklanan raporda Karakaya’nın narkozdan dolayı hayatını kaybettiğinin belirlendiği belirtildi. Raporda, ‘Hastanın kolundaki serumun ve içindeki anestezik ajanın fark edilmemesi ve bu ajana bağlı olarak solunumunun ve kalbinin durduğu dosyanın tetkikinden anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“SORUMLU GÖRÜLEN HEKİM VE HEMŞİRELER HAKKINDA İNCELEME BAŞLADI”

Olayla ilgili olarak, İl İdare Kurulu’nun düzenlediği raporda, olayda adı geçen bazı doktor ve hemşireler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Ultiva isimli anestejik ajanın ameliyat bittikten sonra hastanın kolunda unutulması, uyandırma ünitesinde hastanın kolundaki serumun ve içindeki anestezik ajanın fark edilmemesi, uyandırma servisinden KBB servisine hastanın transferi sırasında ve KBB servisinde hastanın yatağında yattığı esnada, hastanın kolundaki serumun ve içindeki anestezik ajanın fark edilmemesi, KBB servisinde hastayı teslim alan hemşirenin hastanın kolundaki serumun üzerinde ‘Ultiva’ yazısını görmesine rağmen ne olduğunu bilmediği, bu ilacın içinde bulunduğu serumu açması ve muhtemelen ultiva isimli anestezik ajana bağlı hastanın solunumunun ve kalbinin durduğu, tanzim edilen dosyanın tetkikinden anlaşılmıştır. İlimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ş.B.T.E., hemşire N.D.A., anestezi teknikeri S.Ç., anestezi teknisyenleri S.T., A.T. hakkında 4483 sayılı kanunun 3/b ve 6/2 maddesi gereğince soruşturma izni verilmiştir.”

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği de, konuyla ilgili olarak, İl İdare Kurulu'nun aldığı karar sonrasında raporda bulunan isimler hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3430 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim