• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

"Özel hastane kalitesinde hizmet veriyoruz"

"Özel hastane kalitesinde hizmet veriyoruz"
Bayburt Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri Aşır: "Yeni hastanemizde özel hastanelerin hizmetlerine benzer hizmetler veriyoruz"

Bayburt Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri Dr. Hulki Aşır, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ülkemizde 2003 yılından itibaren hem hasta hem de personel memnuniyeti açısından çok ciddi değişiklikler olduğunu söyledi.

Aşır, makamında gazetecilere yaptığı açıklamasında, Kasım 2012'den itibaren illerde Kamu Hastaneler Birliklerinin kurulduğunu anımsatarak, "Vatandaş memnuniyeti konusunda ciddi mesafeler kat ettik. Yüzde 35'lerden yüzde 76'lara çıkan vatandaş memnuniyeti oldu" dedi.

Bayburt Devlet Hastanesi yanında yapımı tamamlanan yeni hastane binası ile fiziki koşulların yanı sıra tıbbi gereçlerde de ciddi oranda iyileşme sağladıklarını belirten Aşır, şöyle devam etti:

"Şu anda yeni hastanemizde özel hastanelerin hizmetlerine benzer hizmetler veriyoruz. Yeni hastanemiz yapılış itibarıyla özel hastaneler gibi otel havasında hastane. Yeni hastane binamıza önce fiziki koşulları son derece yetersiz olan acilimiz ile bütün laboratuvarlarımızı taşıdık. Yine bu binada 50 yataklı servis açtık. Ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerimizi buraya taşıdık. Yine yenidoğan bakımlarımızın sayısını birinci seviye dört ve ikinci seviye dört olmak üzere yeniden güncelledik."

Aşır, daha önce Bayburt'ta yapılamayan tedavilerin de artık yapılabildiğini dile getirerek, "Böylelikle vatandaşlarımız başka illere gidip hem maddi kaynaklarını harcamıyor hem de manevi olarak yıpranmıyor. Bundan sonra da Bayburt adına yapacaklarımıza hızlı şekilde devam edip Bayburt'ta sağlığı Türkiye'de daha ciddi sağlık hizmeti veren iller seviyesine taşıyacağız" diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği kurulmadan önce Bayburt'ta her ay ortalama 180 hastanın başka illere sevk edildiğini kaydederek, "Ortalama 180 olan sevk sayımız 55-60'larda. Bunlar da zaruri sevkler. Bazı hastalıklar var ki bunlar üçüncü basamak sağlık hizmeti dediğimiz üniversiteler ve bölge eğitim araştırma hastanelerinde tedavi edilmek zorunda. Onlar dışında sevk konularında çok ciddi şekilde konuyu irdeliyoruz, ondan sonra sevk edilmesine karar veriyoruz" dedi.

Aşır, Bayburt Devlet Hastanesinde, hasta ve hasta yakınları için güzel uygulamalar yaptıklarını da belirterek, "Örneğin yenidoğan her bebeğimiz için battaniye, zıbın hediye ediyoruz. Doğum için hastanemize gelen annelerimizin odalarını süslüyoruz. Her birisi için lavanta kokuları ikram ediyoruz. Fotoğraflarını çekiyoruz. Bunu bir albüme koyarak taburcu olmadan kendilerine takdim ediyoruz. Özel sektörde yapılabilecek uygulamalara yakın uygulamalar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim