• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Özel hastaneler çözümü 'kaçak'ta buldu

Özel hastaneler çözümü 'kaçak'ta buldu
Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelere verdiği "31 Aralık'tan itibaren devlet ve üniversite hastanesinde görevli hekimleri çalıştırmayın" talimatı, "özelleri zora soktu.

Özel hastanelerde hekim çalıştırılmasına yönelik kısıtlama sorunları da beraberinde  getirdi. Uygulama' "özellerden" tepki görüyor.

UZMANAN HEKİM SIKINTISI YAŞ ANIYOR

Sağlık Bakanlığının "31 Aralıktan itibaren devlet ve üniversite hastanelerinde görevli hekimleri çalıştırmayın" talimatı özel sektörü  sıkıntıya soktu. Uygulama nedeniyle uzman hekim sıkıntısı yaşamaya başlayan birçok özel hastanenin iflas etmemek için "kaçak doktor" çalıştırdığı öne sürülüyor .

Özeller çözümü 'kaçak'ta buldu
Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelere verdiği "31 Aralık'tan itibaren devlet ve üniversite hastanesinde görevli hekimleri çalıştırmayın" talimatı, "özelleri zora soktu. Özel hastaneler, yeni yıla yeni bir krizle girdi. Sağlık Bakanlığı'nınözel hastane temsilcilerine, "31  Aralık'tan itibaren devlet ve üniversite hastanesinde görevli hekimleri çalıştırmayın" talimatı, "özel"leri zora soktu. Devlet ya da üniversite hastanelerindeki hekimleri yarı zamanlı çalıştırarak, hekim açığını kapatan özel hastaneler, şimdi uzman hekim sıkıntısı yaşıyor.

"RUHSAT VERİLMİYOR" İDDİASI

Tam Gün Yasası'nın Anayasa Mahkemesi tarafından "Hekimlerin özelde çalışması sınırlanamaz" kararına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın hekimlere özelde çalışma yasağı getirmesiyle başlayan süreç, özel hastaneleri ciddi bir sorunla karşı karşıya bırakmayı sürdürüyor. Muayenehanelere sınırlama getiremeyen bakanlığın, muayenehane açmak isteyen hekimleri de zorlamaya devam ettiği öne sürülüyor. Aylar önce muayenehane açmak için başvuran birçok öğretim görevlisinin hala 11 Sağlık Müdürlüğü'nün ruhsat vermesini beklediği kaydediliyor.


İSYAN EDİYORLAR

Hekim açığını kapatmak için çare arayan özel hastaneler, çıkış yolu bulamıyor. Bakanlığın ya hekim kadrosu vermesi ya da devlet-üniversitede çalışan doktorları yarı zamanlı olarak hastanelerinde çalıştırmasına izin vermesi halinde sorunun çözüleceğini belirten özel hastane temsilcileri, "Uzman hekimleri ya hastanede çalışan başka doktorun kaşesi üzerinden kaçak olarak çalıştıracağız ya da iflas edeceğiz" diye isyan etti. Birçok özel hastanenin iflas etmemek için kaçak doktor çalıştırmaya başladığı öne sürülüyor.
 

Sema Akbaş
Sabah

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim