• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

“Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge”de değişiklik

“Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge”de değişiklik
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca “Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge”de değişiklik yapılmasına dair Yönerge yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca “Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge”de değişiklik yapılmasına dair Yönerge yayımlanmıştır;

 

 

“Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin

Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge” de

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge

 

“Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge” de Kurum Başkanlık Makamının 28/10/2011 tarihli Olur’una istinaden aşağıda belirtilen değişiklikler yapılmıştır.

 

Madde 1- Yönergenin başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge”.

 

Madde 2- Yönergenin “Amaç” başlıklı 1 numaralı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesi gereği, Kurumla sözleşme yapan özel hastanelerin, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedeline ek olarak, Bakanlar Kurulunca belirlenen tavan dâhilinde genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden alabilecekleri ilave ücret oranlarının tespitinde kullanılmak üzere hastane puanlarının belirlenmesidir.”

 

Madde 3- Yönergenin “Kapsam” başlıklı 2 numaralı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 2- (1) Bu Yönerge Kurumla, faaliyet gösterdiği tüm branşlarda sözleşme imzalayan özel hastaneleri kapsar.”

 

Madde 4- Yönergenin “Tanımlar” başlıklı 4 numaralı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Hastane: 27.03.2002 tarihli ve 24708 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğine göre faaliyet gösteren Kurumla sözleşme imzalamış özel hastaneleri,”

 

Madde 5- Yönergenin “Hastane Puanlama Ölçütleri” başlıklı 6 numaralı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Değerlendirmeye esas faktörler ve puanları aşağıdaki gibidir.

a) Hizmet Kalite Standartları (250 puan)

b) Hastane Hizmet Dilim Endeksi (550 puan),

c) Kapasite (100 puan)

ç) Çalışan Hakları ve Hukuki Sorumluluklar (100 puan)”

 

Madde 6- Yönergenin “Hizmet Kalite Standardı” başlıklı 7 numaralı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Hizmet Kalite Standartları

Madde 7- (1) Hizmet Kalite Standartları (HKS) faktörü, hastanenin; Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Hastane Hizmet Kalite Standartları” dikkate alınarak değerlendirilmesi esasına dayanır.

(2) Değerlendirme, 1 Eylül-20 Aralık tarihleri arasında olmak üzere yılda bir kez Sağlık Bakanlığınca yapılır. Sağlık Bakanlığı her değerlendirme döneminde Hastane Hizmet Kalite Standartlarında yer alan değerlendirilecek bölümleri belirler. Değerlendirmeler bu bölümler üzerinden yapılır.

(3) Değerlendirilen hastane için standart setinde yer alan her bir standart ayrı değerlendirilerek o standardın puanı hesaplanır. Hastanenin ilgili standarttan puan alabilmesi için o standardın tüm değerlendirme ölçütlerini yerine getirmesi gerekir. Standardın herhangi bir değerlendirme ölçütü yerine getirilmezse söz konusu standarda ilişkin puan verilmez.

(4) Hizmet Kalite Standardı Puanı aşağıdaki şekilde hesaplanır.

Hizmet Kalite Standardı Puanı =[ Sağlık Bakanlığınca belirlenen Hastane HKS bölümlerinden elde edilen toplam puan / (Sağlık Bakanlığınca belirlenen Hastane HKS bölümlerinin toplam puanı - Sağlık Bakanlığınca belirlenen Hastane HKS bölümlerinin değerlendirme dışı toplam puanı)] x 250

(5) Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde hesaplanan Hizmet Kalite Standardı Puanı ilgili yılın Aralık ayının 24 üncü gününe kadar resmi yazı ile Komisyona bildirilir.”

 

Madde 7- Yönergenin “Hasta Hakları, Hasta ve Çalışan Güvenliği” başlıklı 8 numaralı maddesi çıkarılmıştır.

 

Madde 8- Yönergenin “Puanlarına Göre Hastaneler” başlıklı 13 numaralı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “puanlandırılmayan” ibaresinden sonra gelmek üzere “vakıf üniversite hastaneleri en fazla % 70 oranında” ibaresi eklenmiştir.

 

Yürürlük

Madde 9- (1) Bu Yönerge hükümleri 24/10/2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

Yürütme

Madde 10- (1) Bu Yönerge hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim