• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Özel hastaneler tüm doktorlarını hastaların hizmetine sunacak

Özel hastaneler tüm doktorlarını hastaların hizmetine sunacak
Sosyal Güvenlik Kurumu, özel hastanelerle yapılacak olan sağlık hizmeti satın alım sözleşmesini yayınladı. 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak sözleşme kapsamında özel hastanelere, ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerle yapılacak olan sağlık hizmeti satın alım sözleşmesini yayınladı. 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak sözleşme kapsamında özel hastanelere, hastanelerde görev yapan bütün kadrolu, kısmi zamanlı hekimlerin SGK'ya bildirilerek tamamı üzerinden hizmet sunma zorunluluğu getirildi.

SGK, "2012 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi"ni yayımladı. 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle geçerli olacak sözleşmeye göre, sağlık hizmeti sunucularına Kurumla sözleşme yaptığı branşlarda görev yapan bütün hekimleri üzerinden hizmet sunmak zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda hekimler sözleşme başvurusu sırasında Kuruma bildirilecek. Daha sonra göreve başlayacak hekimler ise göreve başlamadan 1 önce Kuruma bildirilmek zorunda olacak. Sağlık hizmet sunucuları bu bildirimler sırasında, hekimlere ait Sağlık Bakanlığı mevzuatı gereğince düzenlenen personel çalışma belgesi ile noter onaylı imza sirküsünü Kuruma eksiksiz olarak teslim etmek zorunda olacak. Teslim edildiği tarihi izleyen 5 gün içinde bu hekimler MEDULA'da aktif hale getirilecek. Hastaneler tarafından bildirilmediği tespit edilen hekim, personel çalışma belgesine istinaden MEDULA'da Kurumca re'sen aktif hale getirilecek.

-İLAVE ÜCRET UYARISI-

Özel hastanelere ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerini ve alınacak ilave ücret oranını gösterir uygun olarak oluşturulacak bir levhayı hasta tarafından görülebilecek şekilde ilave ücretin tahsil edildiği yerlere asmak zorunluluğu getirildi. Hastanelerin sadece ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerinde faaliyet göstermesi halinde, ilave ücret alınmadığını 50*50 cm'den küçük olmamak kaydıyla asacağı bir tabela ile duyurması zorunlu olacak.

-ÖZEL HASTANELER SİMSAR BULUNDURMAYACAK-

Özel hastaneler, Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmak suretiyle gerçekleştirilecek kampanya ya da tarama kapsamında check-up, tetkik, tahlil ya da tedavileri yapılan kimselerin isimleri ve T.C. kimlik numaraları liste halinde veya elektronik ortamda; kampanya başlangıç ve bitiş tarihleri ile birlikte kampanya ya da taramanın devam ettiği her ayı takip eden ayın 15'ine kadar Kuruma bildirecek.
Hastaneler ilgili mevzuata aykırı yersiz talep oluşturacak reklam ve tanıtım yapamayacak. Tespit edilen bu durumlar ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına bildirilerek, gelen cevabi yazı uyarınca sözleşme ve Kurum mevzuatı çerçevesinde gerekli işlemler yapılacak.
Öte yandan, özel hastaneler ilgili mevzuata aykırı yersiz talep oluşturacak kampanya ya da tarama yapamayacak ve simsar ile benzeri yönlendirici personel bulunduramayacak.

-CEZAİ ŞARTLAR-

Cezai şart tutarı, sağlık hizmet sunucularının Kurumda tahakkuk etmiş alacağından mahsup edilecek. Bu sözleşme kapsamında Kurumca özel hastanelerden tahsil edilmesi gereken yersiz ödemeler ile cezai şart tutarları, talep tarihinden önceki son bir yıllık fatura ortalamasının yüzde 25'inden az olmaması şartıyla ve talep edilmesi halinde taksitlendirilebilecek. Taksit tutarları talep tarihinden önceki son bir yıllık fatura ortalamasının yüzde 25'inden aşağı, yüzde 50'sinden yukarı olamayacak.
Özel hastaneler bu sözleşmeye istinaden uygulanacak 1 yıl süreli fesih işlemleri ile 100 bin TL'nin üzerindeki cezai şarta ilişkin süre/tutar/fiiller hususunda oluşacak anlaşmazlıklar için itiraz süreçlerinin tamamlanmasını müteakip tahkime başvurabilecek. Bu maddenin yürürlük tarihi ile diğer usul ve esasları Kurumca belirlenerek duyurulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim