• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Özel hastanelere daha çok güveniyorlar

Özel hastanelere daha çok güveniyorlar
Bin hasta ve hasta yakını üzerinde yapılan anket çalışmasında, hastaların yüzde 55'inin özel hastanelere güvendiğini, bunun da sebebinin doktorların...

Bin hasta ve hasta yakını üzerinde yapılan anket çalışmasında, hastaların yüzde 55'inin özel hastanelere güvendiğini, bunun da sebebinin doktorların hastalara daha çok vakit ayırması olduğunu belirtildi.

Op. Dr. Balyen, tedavi ve muayene için kendisine başvuran yaklaşık bin hasta ve hasta yakını üzerinde bir anket çalışması yaptı. Op. Dr. Balyen, anketi, hastaların ve yakınlarının sağlıkla ilgili bir sorun olduğunda ilk olarak nereye başvurduklarını, en çok kime güvendikleri hakkında bilgi almak için yaptıklarını belirtti. Yaklaşık bin hasta ve yakını ile yaptıkları anket çalışmasında bazı ilginç sonuçlar çıktığını belirten Op. Dr. Balyen, "'Sağlık konusunda en çok nereye güveniyorsunuz?' sorusuna hastalarımızın yüzde 55'i hastanelere güveniyor, yüzde 20'si Sağlık Bakanlığı'na, yüzde 10'u medyaya, yüzde 10'u hiçbir kuruma güvenmiyor yüzde 5'i ise Sağlık Müdürlüğü'ne güveniyor. 'Sağlık ile ilgili en çok güvendiğiniz hastane hangisidir' diye sorduğumuzda hastaların ve hasta yakınlarının yüzde 55'i özel hastanelere güveniyor, yüzde 25'i devlet hastanelerine güveniyor, yüzde 10'u hiçbir hastaneye güvenmiyor, yüzde 9'u üniversite hastanesine, yüzde 1'i ise sağlık ocaklarına güveniyor" diye konuştu.

'Sağlıkla ilgili en çok kime güveniyorsunuz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 90'ının doktor ve sağlık çalışanlarına diye cevap verdiğini kaydeden Op. Dr. Balyen, "Yüzde 90'ı doktor ve sağlık çalışanlarına güveniyor, yüzde 5'i medyaya, yüzde 3'ü aile fertleri, yüzde 1'i arkadaş ve komşuya, yüzde 1'i ise hiç kimseye güvenmiyor. 'Sağlık bilgileri alırken bilgileri nereden alıyorsunuz' sorusuna ise yüzde 90'ı doktor ve sağlık çalışanlarından, yüzde 7'si medyadan, yüzde 1'i arkadaş ve komşu, yüzde 1'i aile fertleri, yüzde 1'i ise hiç kimseden bilgi almıyor. Hastaların en çok hastanelere güvenmesi dikkat verici bir durum" diye konuştu.

Op. Dr. Balyen, hastaların özel hastanelere güvenmesinin sebebinin hastalara daha çok zaman ayrıldığını ve devlet hastanelerinde ise doktorların hastalara yeteri kadar zaman ayıramadığından kaynaklandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Son 10 yılda gerek devlet hastanelerinde gerekse özel hastanelerde teknoloji ve teknik anlamda birbirinden aşağı yukarı olduğuna inanmıyorum. Artık devlet hastanelerinde de süper cihazlar ve teknik malzemeler var fakat özel hastanelerde göz doktorlarının günde bakabileceği hasta sayısının kotası 40. Ancak devlet hastanelerinde bu sayı bazen yüzü de geçmektedir. Özel hastanelerde hastaya daha çok zaman ayrıldığından ve ilgilenildiğinden hastalar özel hastanelere güveniyorlar. Çünkü devlet hastanesindeki doktorların zamanı ve lüksü yok. Kapıda bekleyen çok hasta olduğundan dolayı ve o hastaları bir an önce bitirebilmek için bütün hastalar ile tek tek ilgilenebileceği zamanı yok. Bu yüzden devlet hastanesindeki doktorlar hastasına uzun zaman ayıramıyor, teşhis ve tedavileri ile çok fazla ilgilenemediği için hastalar daha çok özel hastanelere güveniyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim