• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Özel Hastanelerin Değerlendirilmesi Tamamlandı

Özel Hastanelerin Değerlendirilmesi Tamamlandı
Özel Hastanelerin, Hizmet Kalite Standartları ile Hasta ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları Kapsamında Yapılan Değerlendirmeleri Tamamlanmıştır.

Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge  kapsamında Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonuçları 30.07.2010 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilecektir.

Bakanlığımız tarafından "Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge" uyarınca özel hastanelerin hizmet kalite standartları ile hasta ve çalışan güvenliği çerçevesinde 01 Haziran 2010 tarihinde başlayan değerlendirmeleri 09 Temmuz 2010 tarihi itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. Özel hastanelerimize ve değerlendirmede yer alan Bakanlık değerlendiricilerimize, değerlendirme sürecinde konuya gösterdikleri hassasiyet ve bu süreçteki olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Bakanlığımız sağlık hizmeti sunan tüm kurumlara rehberlik yapma, deneyimlerini aktarma noktasında her türlü desteği vermeye devam edecektir. Hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi dinamik ve canlı bir süreç olup Ülkemizde sağlık hizmetlerinin daha iyiye götürülmesi noktasında çalışmaların hep birlikte yürütülmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede özel hastanelerimize hizmet kalite standartlarının uygulanması ve daha iyi anlaşılması amacıyla eğitimler düzenlenmiştir. Ayrıca işin sürekliliğini sağlamak adına Bakanlığımız bünyesinde "Özel Hastane Hizmet Kalite Standartları Soru Değerlendirme Komisyonu" oluşturulmuş ve Bakanlığımıza gerek yazılı gerekse mail ortamında iletilen sorulara komisyonumuz düzenli bir şekilde cevap vererek sektöre her türlü desteği vermeye çalışmıştır.

Hizmetin kalitesinin artırılması süreklilik arz eden bir konu olup bu standartların uygulanması ve değerlendirilmesi noktasında bundan sonraki süreçte de özel hastanelerimize yardımcı olabilmek adına oluşturulan [email protected] destek hattına iletilen sorular, ilgili komisyonumuzca cevaplandırılarak sürekli destek sağlanacaktır.

Ayrıca yönerge kapsamında Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonuçları 30.07.2010 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilecektir.


Önemle duyurulur.



İletişim Bilgileri:

THGM Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı

E-ağ: www.performans.saglik.gov.tr

E-posta: [email protected]
 

Bu haber toplam 15643 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim