• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Özel hastanelerin faaliyet izin belgesi işlemlerinin valiliklere devredilmesine ilişkin yazı

Özel hastanelerin faaliyet izin belgesi işlemlerinin valiliklere devredilmesine ilişkin yazı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Özel hastanelerin faaliyet izin belgesi işlemlerinin valiliklere devredilmesine ilişkin yazı yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Özel hastanelerin faaliyet izin belgesi işlemlerinin valiliklere devredilmesine ilişkin yazı yayımlanmıştır;

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: B. 10.0.SHG.0.08.00.00/045.99/3831 31.01.2013
Konu: Özel hastanelerin faaliyet izin belgesi işlemleri

 

VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 25.01.2012 tarih ve 3702 sayılı yazısı ile özel hastanelerin ruhsatlandırma işlemleri Valiliklere devredilmiştir. Valiliklerce ruhsatlandırılan hastanelerin dosyası Bakanlığa gönderilmekte olup, bundan böyle dosya içeriğine ilave olarak Özel Hastaneler Yönetmeliğinin 55 inci maddesinde belirtilen gündelik yatak ücretleri teklifinin de gönderilmesi gerekmektedir.

Özel Hastaneler Yönetmeliği Ek Madde 3- (Ek:RG-2l/I0/2006-26326) "Bakanlık, özel hastanelere ruhsatname ve faaliyet izin belgesi tanzimi işlemlerini gerekli görmesi halinde Valiliklere yaptırabilir." hükmü gereği Bakanlığımızca 02.01.2013 tarih ve 05 sayılı Makam Onayı ile özel hastanelerin faaliyet işlemlerinin bir kısmının Valiliklere devredilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda:

-Yönetmeliğin "Ruhsatlandırma" başlıklı 15. maddesinin 4. 5 ve 6. fıkralarında talep edilen bilgi ve belgeler ile 16 ncı ve 18 inci maddelerinde yer alan mesul müdür ve mesul müdür yardımcısı ve 55 inci madde de belirtilen gündelik yatak ücretleri teklifi ile ilgili bilgi ve belgeler. Ek Kılavuz 1’e uygun olarak ilgili sahipliklerce hazırlanarak Müdürlüklere teslim edilir.

-Yönetmeliğin 15. maddesinin 4. 5 ve 6. fıkralarında talep edilen bilgi ve belgeler ile 16 ncı ve 18 inci maddelerinde yer alan mesul müdür ve mesul müdür yardımcısı ve 55 inci madde de belirtilen gündelik yatak ücretleri teklifi ile ilgili bilgi ve belgelerin. Müdürlüklerce incelenmesi neticesinde Ek Kılavuz 1’e uygun, tam ve eksiksiz olduğunun tespit edilmesi halinde Bakanlığımız tarafından SKYS sistemi üzerinde tanımlanarak ruhsata esas kadroları belirlenen uzmanlık dallarına, yatak sayılarına, poliklinik sayılarına ve yatak ücretlerine uygun olmak kaydıyla Valiliklerce ilk özel hastaneye faaliyet izin belgesi, ilk mesul müdür ve mesul müdür yardımcısı belgeleri düzenlenir.

-Müdürlüklerce yapılan inceleme sonucu Yönetmeliğin 15. maddesinin 4. 5 ve 6. fıkralarında talep edilen bilgi ve belgeler ile 16 ncı ve 18 inci maddelerinde yer alan mesul müdür ve mesul müdür yardımcısı ve 55 inci madde de belirtilen gündelik yatak ücretleri teklifi ile ilgili, özel hastane sahipliklerince tanzim edilen bilgi ve belgelerin eksiklik olduğunun tespit edilmesi halinde ise başvuru sahibine eksiklikler hakkında bilgi verilir.

-Bakanlığımız tarafından SKYS sistemi üzerinde tanımlanarak ruhsata esas kadroları belirlenen uzmanlık dallarının ilavesi Ek kılavuz 1’e uygun olarak.

-Bakanlığımız tarafından uygun görülerek. SKYS sistemi üzerinde tanımlanan planlama kapsamındaki cihaz ilaveleri Ek Kılavuz 1’e uygun olarak.

-Özel hastane isim değişikliği Ek Kılavuz 2’ye uygun olarak.

-Özel hastane adres değişikliği Ek Kılavuz 3’e uygun olarak.

-Özel hastanelerin yukarıdaki faaliyet işlemleri, özel hastanenin başvuru belgelerinde eksiklik bulunmaması kaydıyla, Müdürlüğe intikal ettiği tarihten itibaren en geç yedi iş günü içerisinde sonuçlandırılır.

-Düzenlenen ilk faaliyet izin belgesi ile ilk faaliyet dosyasının bir örneğinin Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Ancak özel hastanenin bulunduğu il dışına taşınması veya taşınarak başka bir kuruluşla birleşmesi, başka bir ildeki özel hastaneye kadro devri, yatak sayısındaki değişiklikler, sahiplik değişiklikleri, kadro taleplerine iş ve işlemler Bakanlığımızca yürütülmeye devam olunacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Prof. Dr. İrfan ŞENCAN
Bakan a.
Genel Müdür V.

 

 

Ek:
1-Ek Kılavuz 1 (1 sayfa), Ek Kılavuz 2 (1 sayfa).
   Ek Kılavuz 3 (1 sayfa), Ek Kılavuz 4 (1 sayfa)
2-İlk Faaliyete Açılış Onayı Örneği.
3-İsim Değişikliği Onay Örneği.
4-Adres Değişikliği Onay Örneği.
5-Uzmanlık Dalı İlavesi Onay Örneği

 

Dağıtım
Gereği
81 İl Valiliğine

 

Yazının aslı ve ekleri için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim