• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Özel Hizmet Tazminatı Yargıda

Özel Hizmet Tazminatı Yargıda
Türk Sağlık-Sen memurlara ödenen özel hizmet tazminatının tutarında eğitim kriterinin dikkate alınmamasına dava açtı.

Türk Sağlık-Sen tarafından Danıştay'a açılan davada memurların yüzde 55 olan özel hizmet tazminat oranının iptal edilerek yeniden belirlenmesi istendi. Dava kazanılması halinde memurların maaşları eğitim durumlarına göre artacak. Mevcut durumda yüksek okul mezunu bir memur, yüksek okul mezunu bir hemşireden özel hizmet tutarının farklılığı nedeniyle brüt 190 TL daha az maaş alıyor.

Dava dilekçesinde genel idari hizmetlerde görev yapan personelin eğitim durumunu dikkate alınmaması nedeniyle diğer hizmet sınıflarında görev yapan personellerle aralarında ücret adaletsizliği olduğuna dikkat çekildi. Dilekçede lise mezunu sağlık personelinin özel hizmet tazminatı oranları % 72, öğrenim süreleri 4 yıldan az olanların % 90 ve mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personelinden öğrenim süreleri en az 4 yıl olanların ise % 97 olduğu ifade edildi. Memurların ise özel hizmet oranının yüzde 55 olduğu ifade edilerek bu oranın öğretim düzeyine bağlı olarak değişmediği vurgulandı.

Dilekçede genel idare hizmetleri sınıfı personelleri ile sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personeller arasında özel hizmet tazminatları bakımından bir eşitsizlik ve adaletsizlik ortaya çıktığı ifade edildi. Söz konusu eşitsizliğin, Anayasanın kanun önünde eşitlik, ücrette adalet sağlanması gibi hükümlerine aykırı olduğu belirtildi.

Dilekçede "Bakanlar Kurulu Kararı ile adalet hizmetlerinde çalışan zabıt katiplerinin özel hizmet tazminatı oranları % 75'e, emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan çarşı ve mahalle bekçilerinin % 72 'ye ve din hizmetlerinde görev yapan imam hatip lisesi mezunu memurların ise % 78 'e çıkarılarak iyileştirme yapılmasına rağmen genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan personeller hakkında herhangi bir iyileştirme yapılmayarak mağduriyetlerine sebebiyet verilmiştir." denilerek memurların mağdur edildiğine dikkat çekildi.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlara Kurulu Kararının memurların yüzde 55 olan özel hizmet tazminatının iptal edilerek eğitim düzeylerine göre yeniden belirlenmesi talep edildi.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ortada büyük bir adaletsizlik olduğunu belirterek " memur arkadaşlarımızın özel hizmet tazminatlarının belirlenmesinde eğitim durumlarının dikkate alınmaması büyük bir adaletsizliktir. Aynı kurumda görev yaptığı sağlık çalışanı arkadaşının eğitim düzeyi dikkate alınıp maaşında bir iyileştirme olurken, memur arkadaşlarımızın bundan mahrum bırakılması son derece yanlıştır. Bunun düzeltilmesi için Danıştay'a dava açtık. Umarız hukuk bu adaletsizliğe son verir" dedi.
 

Bu haber toplam 5112 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim