• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Özel Muayenehaneler Tarihe Karışıyor

Özel Muayenehaneler Tarihe Karışıyor
3 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayınlanan "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" ile muayenehane açmak artık neredeyse...

3 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayınlanan "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" ile muayenehane açmak artık neredeyse imkansız hale geldi.  Mevcut muayenehaneler ise yönetmelik değişilikliğine uyum sağlamadaki zorluklar nedeniyle kapanma noktasında.

Konuyla ilgili okuyucularımızın isteği üzerine, sitemize gelen okuyucu yazı ve yorumlarına burada yer verilecektir.

 

Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler,sağlık ocakları bu şartları gerçekleştirmekte midir?
Ayaktan Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik", Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Bu yazı incelendiğinde, yerine getirilmesi istenen koşullarla ilgili olarak, insanın aklına ister istemez, şu soru geliyor. Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, sağlık ocakları ve aile hekimliği üniteleri bu şartları gerçekleştirmekte midir? Buna yetkililerin cevap vermesi söz konusu olmadığına göre, cevabı, yukarıda adı geçen kurumlarda çalışan doktor arkadaşların vermesini,istirham ediyorum.

Saygılarımla. Dr.Yalçın Taşan

Özel Muayenehaneler Tarihe Karışıyor 
Resmi Gazete'nin dünkü nüshasinda yayimlanan "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik"in maddelerini meslektaslarimizin incelemesinde yarar var. Alel acele çıkartıldığı hissi veren yonetmelikte, muayenehanelerini kapatan hekimlerden, Anayasa Mahkemesinin kararı ile ortaya cikan haklarını kullanarak yeniden muayenhane acmaya kalkacak olanları bekleyen kocaman sürprizler var. Cok merak ediyorum : Sağlık Bakanlığına bağlı saglik kuruluslari, hastaneler, sağlık ocakları vb bu yonetmelikte istenen koşulları karsilayan yapiya sahipler mi acaba? Ote yandan emekli olduktan sonra her hangi ozel bir kurulusta calismayip muayenehane isletmeyi secen meslek buyuklerimiz var. Yillardir ayni muayenehanede hizmet ediyorlar. Simdi onlara deniyor ki "is yerinin kosullarini buna 1 yil icerisinde uydur. Uyduramazsan faaliyetini durduracagim". Meslektaslarini bu kadar zora sokan baska bir meslek erbabi tanimiyorum ben, ne bu ulkede ne baska yerde!

Saygilarimla Dr.Melih OZEL

 

Genede insaflı olmuş

Genede insaflı olmuş benim beklentim tüm ülkede genel bir sağlık planlamasıydı ama halen umutluyum danıştay kararı kamu hekimi lehine çıkarsa ertesi gün resmi gazetede(muayenhaneler dahil planlama)bekliyorum.
örnek:
x ili a ilçesi nüfus 50000 her branştan 5 uzman tabip muayenehane kontenjanı
x ili b ilçesi nüfus 40000 her branştan 4 uzman tabip muayenehane kontenjanı

anayasa planlama yapma yetkisi vermiş.

Dişhekimi Mustafa Tahincioğlu


Konuyla ilgili yazı ve yorumlarınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. İsimsiz yazılar yayınlanmayacaktır.

Bu haber toplam 8181 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim