• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Özel Sağlık sektöründe iş müfettişleri teftişlere başlıyor

Özel Sağlık sektöründe iş müfettişleri teftişlere başlıyor
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, teftiş programına bu yıl özel sağlık sektörünü aldı. Eğitim ve bilgilendirme ile başlayacak teftiş süreci para cezası uygulamalarına kadar gidebilecek.

İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı, Bursa Sağlık Kuruluşları Derneği’ne gönderdiği yazı ile “Özel Sağlık Sektöründe Çalışan İşçilerin Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Konulu Programlı Teftişin Başlangıç Toplantısı” yapacağını duyurdu.

14.03.2013 Perşembe günü Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda yapılacak toplantıya ilgili illerdeki sağlık kuruluşlarından Yönetim Kurulu Başkanı, Mesul Müdür veya Yönetim Kurulu Üyesi pozisyonunda katılım sağlanması gerekiyor.

İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı’nın, Bursa Sağlık Kuruluşları Derneği’ne gönderdiği yazıda şunlar yer aldı;

"İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2011 yılı itibariyle kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla çalışma hayatına ilişkin mevzuatın ihlal edildiği alan ve sektörleri belirleyerek, söz konusu sektör ve alanlarda çalışma hayatında yer alan tüm aktörlerin de katılımını sağlamak suretiyle programlı teftiş modeline geçmiştir.

Söz konusu teftiş modelinde yoğun olarak ihlal edildiği tespit edilen mevzuat kuralları risk olarak belirlenmekte, iş mevzuatının tüm kuralları değil de sadece belirlenen risklerle ilgili kurallar teftişe konu edilmektedir. 

Programlı teftişlerin hedefi çalışma hayatına ilişkin kuralların ihlalini önlemek, işçi ve işverenleri iş mevzuatında yer alan kurallar hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, söz konusu tarafların mevzuat hükümlerine riayet etmelerine yönelik duyarlılıklarını artırmak ve iş mevzuatı kurallarını işyerlerinde kalıcı olarak uygulanabilir hale getirmektedir.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca teftiş yapılan sektör ve alanla ilgili sorunlara dikkat çekmek, sorunların giderilmesine katkı sağlayacak çözümler aramak ve bu konuda sosyal taraflarla işbirliği yapmak amacıyla teftiş süreci içerisine eğitim, bilgilendirme, bilgi paylaşımı ve duyarlılaştırma toplantıları da dahil edilmiştir. 

Teftiş süreci sonunda işverenler tarafından ihlali giderilmeyen noksanlık ve aykırılıkların bulunması halinde idari para cezası uygulaması yapılmaktadır.

Bu anlamda, teftiş süreci, işyerlerinde yapılan ilk teftiş, işçi ve işveren yetkililerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları, tespit edilen mevzuata aykırılıkların giderilmesine yönelik rehberlik, noksanlık ve aykırılıkların giderilmesine yetecek bir süre verilmesi ve söz konusu sürenin sonunda yapılacak kontrollerden oluşmaktadır. 

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca 2013 yılı için belirlenen programlı teftişlerden birisi de Özel Sağlık Sektöründe Çalışan İşçilerin Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi konulu teftiş programıdır.

Kurul Başkanlığımıza bağlı iki ayrı Grup Başkanlığı görev alanı dahilinde toplam 6 ilde uygulanacak olan söz konusu teftiş programının İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı görev alanı olan Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illeri ile ilgili başlangıç toplantısı sektörde yer alan tüm aktörlerin katılımı ile 14.03.2013 tarihinde saat 10.00’da Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonunda yapılacaktır. 

Söz konusu başlangıç toplantısına ticari unvan veya kuruluş olarak bir temsilci ile katılımın sağlanması hususunda bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı"

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5509 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim