• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Özel Sağlık Sektörünün Sorunları Tartışıldı

Özel Sağlık Sektörünün Sorunları Tartışıldı
Özel sağlık sektörünün sorunlarını tartışmak ve çözüm önerileri üretmek için Türkiye genelindeki özel sağlık sektörü temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi.

Özel sağlık sektörünün sorunlarını tartışmak ve çözüm önerileri üretmek için Türkiye genelindeki özel sağlık sektörü temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi.

Özel İmperial Hastanesi'nin sponsorluğunda Trabzon'da bir otelde gerçekleşen toplantıda slayt gösterisi eşliğinde sağlıkta Türkiye'nin son 10 yılda geldiği noktayı anlatan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, "Sağlıkta dönüşüm programında amaç ülkemizin sağlıkla ilgili bütün sektörel kaynaklarının sistem içine alınarak birbiriyle uyumlu hale getirilmesi ve böylece verimliliğin artmasıdır" dedi.

Sağlık Bakanlığı olarak, hizmetin etkin ve verimli bir şekilde, hiçbir sosyo-ekonomik fark gözetmeksizin verebilmesini sağlamak için sağlık hizmet belgelerini oluşturup bu çerçevede planlamalarını yaptıklarını kaydeden Tosun "Ülkemizin coğrafi yapısı, nüfus dağılımı ulaşım kriterlerini ve mevcut sağlık envanterlerini dikkate alınarak 29 sağlık hizmeti bölgesi oluşturduk. 29 sağlık bölgesinde vereceğimiz hizmetleri, bu nüfus oranlarına göre, ulaşılabilirliği, coğrafi koşullarına göre planladık" diye konuştu.

Müsteşar Nihat Tosun, Türkiye'de sigara içme oranının 2006 yılında yüzde 33.4'den 2010 yılında 27,1'e düştüğünü kaydederek "Evde sağlık hizmetleri, yatağa bağımlı hastaların evde yapılabilecek tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını ev ortamında gerçekleştiriyoruz. 2010'da bu hizmeti 98 bin kişiye ulaştırdık. Tüm illerimizde bu hizmeti veriyoruz. 2012 yılında ise 140 bin vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Evde bakım hizmetlerini kamu sürdürüyor ama mutlaka bir sistem kurulacak ve bunu özel sektörlere de yaygınlaştıracağız" şeklinde konuştu.

"En zor iş insan yetiştirmek" diyen Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün beyin göçleri var, zeki insan Amerika'da varsa burada da var. Amerika bir doktorun yetişmesine en az 1 milyon dolar harcıyor. Niye 1 milyon dolar harcasın, hazır bir yerde yetişmiş doktor var verir parayı alır. Yani en zor iş insan yetiştirmek. En modern nasıl olunuyorsa onu yapmaya çalışıyoruz israfa kaçmadan. Sağlık binalarında 20 sene sonra da hizmet verebilecek, o zaman ki teknolojik imkanlar çerçevesinde yıkmadan, dökmeden devam ettirebilecek mimarı tasarımlar yapmaya çalışıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim