• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Özel sağlık sigortası daha da büyüyecek

Özel sağlık sigortası daha da büyüyecek
Mapfre Genel Sigorta ve Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, sağlık sigortalarının önümüzdeki dönemde sigorta branşları içinde öneminin artacağını belirtti. Gül, sigortalının ilk kriterininse fiyat olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık sigortalarının kısa vadede Türkiye'nin en önemli branşlarından biri olacağını ifade eden Serdar Gül, "Sektörde başarılı ve önemli bir oyuncu olarak yaptığımız yatırımlarla bu pozisyonumuzu güçlendirmek istiyoruz" dedi. Mapfre Genel Yaşam bünyesinde yüzde 8,46'lık pazar payı ile istikrarlı bir büyüme ivmesine sahip olan sağlık portfoyünün devriye ilgili planlarını anlatan Gül, 1 Ağustos 2011'den itibaren yeni sigorta poliçelerinin Mapfre Genel Sigorta tarafından düzenleneceğini, bu tarihten önce yapılmış poliçelerin hizmetlerini de Mapfre Genel Yaşam'ın vereceğini ifade etti.

"POZİSYONUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Sağlık sigortalarında sektörün zarar etmesini sigortacılıktaki üç temel kuralın doğru olarak uygulanmamasıyla açıklayan Gül, "Sağlık sigortasında sektörün zarar etmesi şu üç sebepten olabilir: Fiyatlar doğru değildir, hasar doğru kontrol edilmiyordur, doğru sigortalı seçilmiyordur. Uygulamalar böyle devam ederse zararda devam eder" değerlendirmesini yaptı. Sektördeki zararla baş edebilmek için personel altyapısına çok iyi yatırım yapılması gerektiğine işaret eden Gül, "Mapfre Genel Sigorta olarak önceliğimiz eksik olduğumuz yerleri tespit edip bir an önce bu alanlara yatırımlarımızı yapmak. İnsan kaynaklarına yatırımlarımızı yaptık. Hem medikal alanda tecrübeli hem de sigortacılık sektörünü bilen kişileri şirketimize kazandırdık. Geriye teknoloji ve organizasyon kalitemizi arttırmak kaldı. Sağlık sigortalarında başarılı ve önemli bir oyuncu olarak bu pozisyonumuzu güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Gül: Kriter fiyat olamaz
Müşterilerin sağlık sigortası yaptıracakları şirketi seçmelerindeki ilk kriterin şirketin istikrarı olması gerektiğine dikkat çeken Gül, "Özellikle sağlık sigortasında bana göre fiyat olgusu, sigortalının birinci seçim nedeni olmamalı. Çünkü sigortalı sağlık sigortalarında kendini sigorta şirketine emanet ediyor. Kararlarında istikrarlı olmayan bir şirketin müşteriyle ilgili kararları da istikrarlı olmayacaktır" dedi. Gündemdeki tamamlayıcı sağlık sigortalarıyla ilgili de bir değerlendirme yapan Gül, projenin milyonlarca yeni sigortalı adayını ortaya çıkararak sigorta şirketlerinin potansiyel müşterilere farklı ürünlerle de yaklaşabilmesini sağlayacağını söyledi. Gül, uygulamanın tüm sektöre yararı dokunacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3208 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim