• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Özel ve üniversite hastanelerinin TİG sistemine veri göndermelerine ilişkin açıklama

Özel ve üniversite hastanelerinin TİG sistemine veri göndermelerine ilişkin açıklama
Sağlık Bakanlığı Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından Özel ve üniversite hastanelerinin TİG sistemine veri göndermelerine ilişkin açıklama yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından Özel ve üniversite hastanelerinin TİG sistemine veri göndermelerine ilişkin açıklama yayımlandı;

 

TİG çalışmaları dahilinde verilecek olan klinik kodlama eğitimlerinin verimli olması ve kaliteli veri toplanabilmesi için personel seçiminde titiz davranılması önem arz etmektedir.

Klinik kodlayıcı eğitimine gönderilecek personelin, Tıbbi Terminoloji, Hastalık Bilgisi, Tıbbi Süreçler, Tıbbi Dokümantasyon konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Söz konusu eğitim içerisinde kodlayıcı personele ICD 10 AM kombinasyon kodları için özellikle tıbbi terminoloji, hastalık seyirleri ve anatomi bilgisi verilmektedir. ICD 10 AM standart ve kurallarına uygun şekilde klinik kodlama verilerinin toplanması amacıyla gerekli personel sayısı( bir kodlayıcı günde ortalama 40-70 arasında hasta dosyasını klinik kodlama yaparak sisteme girebilmektedir) günlük taburcu olan yatan hasta sayısı dikkate alınarak belirlenmelidir. Ayrıca görevlendirilecek olan klinik kodlayıcı personelin izin, hastalık, iş sözleşmesi durumları da dikkate alınarak her hastanede en az 2(iki) kişi olması uygun olacaktır.

Sisteme girilecek veriler genel olarak; hastalıklara yönelik tanılar, işlemler, sağlık durumunu etkileyen faktörler ve görüntüleme yöntemleri gibi klinik verilerin yanı sıra hastaların yaş, cinsiyet, hastanede kalış gün sayısı, yoğun bakımda kalıp kalmadığı ve kalmış ise kalış gün sayısı, başvuru şekli, taburcu şekli gibi verileri içermektedir.

TİG Klinik Veri Giriş programı hasta düzeyinde gerekli medikal verilerin mümkün olduğunca hızlı, doğru ve güvenli bir şekilde toplanması, hasta bazında TİG' lerin otomatik oluşturulması ve de sonrasında gerekli analizlerin yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. TİG Klinik Veri Girişi internet ağı üzerinden çalışan bir sistemdir. Hastanelerin güvenli bir şekilde veri gönderebilmesi adına gerekli tanımlamalar yapılacaktır. Bu tanımlamalar için hastanelerden bir takım bilgiler istenecek olup gerekli duyurular internet sayfamızdan yapılacaktır.

Önemle duyurulur.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim