• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Özkan: "Eczanelerde sahte ilaç olmaz"

Özkan: "Eczanelerde sahte ilaç olmaz"
Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, İlaç Takip Sistemi(İTS) ile her ilacın karebarkodu olduğunu eczanelerin en yakın ‘sağlık danışmanı’ merkezleri olduğunu, vatandaşların ilaç ve diğer sağlık ürünlerini eczanelerden güvenli bir şekilde alabilecek

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile her ilacın karebarkod yani bir kimliği olduğunu hatırlatarak eczanelerin en yakın ‘sağlık danışmanı’ merkezleri olduğunu, vatandaşların ilaç ve diğer sağlık ürünlerini eczanelerden güvenli bir şekilde alabileceklerini söyledi.

Özkan: "Eczanelerde Sahte İlaç Olmaz"

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile her ilacın karebarkod yani bir kimliği olduğunu hatırlatarak eczanelerin en yakın ‘sağlık danışmanı’ merkezleri olduğunu, vatandaşların ilaç ve diğer sağlık ürünlerini eczanelerden güvenli bir şekilde alabileceklerini söyledi.

Özkan, yaptığı açıklamada, bazı illerde sahte ilaç operasyonları düzenlendiğini haberlerden takip ettiklerini belirterek, “Bu olaylar eczanelerimizin ilaç ve sağlık ürünleri konusundaki önemini bir kez daha öne çıkarmıştır. Özellikle hastalarımız adına belirtmek isterim ki reçeteleri ile yasal yoldan eczanelerimizden aldıkları ilaçlar konusunda tereddütleri olmamalıdır. Çünkü bugün özellikle ilaç takip sistemi sayesinde her ilacın karebarkod yani bir kimliği mevcuttur. Dolayısıyla eczanelerimizden Sağlık Bakanlığı onayı olmayan hiçbir ilacın satılma şansı yoktur. Bu vesileyle buradan bir kez daha vatandaşlarımıza eczanelerin en yakın sağlık danışmanı merkezleri olduğunu, ilaç ve diğer sağlık ürünlerini eczanelerimizden gönül rahatlığı ile güvenli bir şekilde temin edebilirler” dedi.

"GEREKLİ DÜZENLEMELER BİRAN ÖNCE YAPILMALI"

Sahte ilaç konusunda herhangi bir şikayet ya da bilginin kendilerine ulaşmadığını da söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “15 Nisan 2013 tarihinde basına yansıyan üniversite öğrencisi Dilek Özçelik’in kanser tedavisi için gerekli olan ilacının Türkiye’de bulunamadığını içeren haberi sanırım hepiniz hatırlıyorsunuzdur. O dönem onkoloji tedavisinde kullanılan birçok ilacın özellikle SGK ilaç politikaları gerekçesiyle ilaç firmaları tarafından ülkemize getirilmediğini halkımızla paylaşmıştık. O dönem yaşanan ve bugün de devam eden hasta mağduriyetlerinin oluştuğu ve biran önce bu tür ilaçların yapılacak yasal düzenlemeler sonrası tüm eczanelerimizde hastalarımıza kolay ve güvenli bir şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtmiştik. Bugün gelinen nokta bu tür ilaçların temininde yaşanan sıkıntıları fırsat bilen, insan hayatına önem vermeyen çetelerin türediğini maalesef bizlerde basından öğrenmiş bulunuyoruz. Bu anlamda öncelikle yetkililerin biran önce piyasada bulunmayan bu tür hayati öneme haiz ilaçların eczane raflarında yerini alması için gerekli yasal düzenlemeleri yaparak hastalarımızın bu tür ilaçlara güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim