• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Pamukkale sağlık turizmine açılıyor

Pamukkale sağlık turizmine açılıyor
Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, son beş yılda İl Özel İdare bütçesinden Pamukkale ve çevresinin daha güzel, düzenli ve rahat gezilebilmesi için yaklaşık 8,5 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.

Gürlesin, Pamukkale'ye turistlerin günübirlik ziyaret yerine uzun süreli sağlık amaçlı gelebileceğini söyledi.

Denizli İl Genel Meclisi üyeleri, Temmuz ayı 4. birleşim toplantısının ardından Pamukkale Natural Park Yüzme Havuzlarında (Kocaçukur) incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Özkan ve daire müdürleri katıldı.

Genel Sekreter Oklu, burada yaptığı konuşmada, Denizli'nin antik dönemden bu yana bir geçit ve kavşak noktası olduğunu ifade ederek, "Pamukkale, geçmişte de ticaret ve haberleşme merkezi iken günümüzde de aynı özelliğini koruyan nadir illerden biridir. Doğal ve turistik yönden önemli özelliklere sahip, ekonomik faktörleriyle eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir. Pamuk tarlalarını andıran travertenleri ile yerli olsun, yabancı olsun, turist sayısını her geçen gün arttırma çabası içindeyiz. Bu amaçla tüm fuarlarda Pamukkale ve Denizli'nin tanıtımı yapıldı. Belirli aralıklarla 2 farklı AVM'de 'Pamukkale ve Doğal Hayat' konulu fotoğraf sergimizi Denizli halkımızın beğenisine sunduk. Farklı dillerde hazırlatılan Pamukkale'yi anlatan takvim, broşür ve kataloglar; seyahat acenteleri, tur şirketlerine ve dünyanın çeşitli ülkelerinde dağıtıldı." dedi.

Pamukkale'nin, Natural Park'la dünyaca ünlü travertenleri ve göl manzarasıyla, eşine unutulmaz bir düğün sunmak isteyenler için bir fırsat olduğunu ifade eden Oklu, "Pamukkale Kocaçukur'daki Natural Park, düğünlerin vazgeçilmez mekânı haline gelecek. Böylece, Natural Park gündüzleri yüzme havuzlarıyla hizmet verirken geceleri de düğün ve toplantılara ev sahipliği yapacak." diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin de son beş yılda İl Özel İdare bütçesinden Pamukkale ve çevresinin daha güzel, düzenli ve rahat gezilebilmesi için yaklaşık 8,5 milyon lira harcandığını açıkladı. Gürlesin, şöyle dedi: "2011 yılının sonuna kadar 2 milyon lira daha harcama yapılacak. Pamukkale'nin etrafı tel örgü ile çevrildi, kapılarda elektronik geçişler kuruldu. 2008 yılında başlayan Pamukkale Kocaçukur'daki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Toplam 1,5 milyon liraya mal olan, 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan, 5 bin metrekaresi yeşil alanla çevrili Natural Park'ta 80 metrekarelik çocuk havuzu 1300 metrekarelik 2 adet yüzme havuzu, 3 adet jakuzi Pamukkale Termal suyu ile 5 adet çamur havuzu ve traverten ile temas noktası, havuz içi oyun ve animasyon, 500 metrekare kapalı kafeterya ve mutfağı, ışık animasyonlu havuz aydınlatması, doğal ortama uygun gece aydınlatması ve ses sistemi ve göleti bulunuyor. Denizli'de turizmin bir günlük değil, daha uzun süreli olmasını istiyoruz. Yani gelenler yalnız Pamukkale'de dünya güzeli travertenleri ve oradaki doğal güzelliği görmekle yetinmesin, bir akşam konaklama yerine bir hafta, on gün süreli sağlık turizmi amaçlı da burayı tercih etsinler."

Vali Erkmen ise Koçaçukur'un, yıllardır boş ve atıl vaziyette durduğunu kaydederek, "Bu havuzların işler hale getirilmesi için Koruma Kurulu'ndan gerekli izinler alındı. Havuz onarımları ve buranın çevre düzenlemesi yapıldı ve sonuçta bu güzelliği ile yerli yabancı konuklarımızın Denizli halkının hizmetine sunuldu. İlimize yapılan hizmetler adına aldığınız kararlar ve yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3625 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim