• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Pandemi Günlerinde Değişen Sağlık Sistemi

Pandemi Günlerinde Değişen Sağlık Sistemi
Koronavirüs salgını neticesinde dünyada gelişen pandemi durumu, sağlık sektörünün yoğun çalışma ortamına girmesine neden olmuştur...

 

Teknoloji ve sağlık dünyası ilişkisi her ikisinin de emekleme dönemlerine kadar dayanmaktadır. Sağlık sektöründe yapılan tanı ve tedavi uygulamaları göz önünde bulundurulduğu takdirde, teknolojinin sunduğu imkanlardan bağımsız olarak bu süreçleri değerlendirmek oldukça zorlaşır. Dolayısıyla sağlık sektöründe günümüz ekosisteminin oluşturulmasında teknoloji faaliyetlerinin büyük etkisi bulunmaktadır. Modern tıp çalışmaları, ortaya konan tıp teknolojileri sayesinde daima gelişmiş ve bugünkü halini almıştır. Ancak özel kriz durumlarında farklı dijital teknolojilerin de sağlık sektöründe daha aktif bir şekilde kullanılma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Günümüzde yaşanan koronavirüs salgını buna verilebilecek en güncel örnektir.

Koronavirüs salgını neticesinde dünyada gelişen pandemi durumu, sağlık sektörünün yoğun çalışma ortamına girmesine neden olmuştur. Bu yoğun çalışma süreci sağlık çalışanları açısından yorucu olduğu kadar büyük riskler de teşkil etmektedir. Yanı sıra, koronavirüs tedavisi gören veya koronavirüs dışı tedavi gören hastaların da hastane ortamında çeşitli riskler altında tanı ve tedavi uygulama süreçlerine katılmaları gerekmiştir. Elbette özünde iyileşmek, hayat kalitesini yükseltmek olan sağlık aktiviteleri, bu riskli ortamda titizlikle hayata geçemeyebilir. Hastane ortamında ortaya konan güvenli sahalar ya da hijyen önlemleri bu problemi bir nebze çözse dahi, dijital teknolojilerin kullanımı ve dijitalden gücünü alan sağlık platformları kriz döneminde kompakt çözümler sunarak fark oluşturmuştur.

Salgın günlerinde sağlık sistemi sürekliliğinin sağlanması ve oluşabilecek risk faktörlerinin azaltılması adına dijital teknolojilerden yararlanılmıştır. Doktorsitesi.com gibi sağlık platformlarının ortaya koyduğu hasta-doktor iletişim köprüsü, tamamen dijital ortamlar kullanılarak gerçekleşmiştir ve risk grubunun büyük ölçüde azalması sağlanmıştır. Bu şekilde hastalar daha güvenli bir şekilde ihtiyaç duydukları tedavi ve takip sürecini başarıyla gerçekleştirmiştir. Gerek hasta - doktor görüşmeleri, gerek görüşme sonrası ortaya çıkacak tedavi süreci gerekse de tedavi süreci ve sonrasında gerçekleştirilen takip aşamaları dijital sağlık platformlarının inşa ettiği iletişim sistemi içinde sağlıklı bir şekilde sürdürülmüştür.

İnternet üzerinden doktorla iletişim ve uzaktan tedavi, faydalanabileceğiniz en kıymetli çözümlerden bir tanesidir. Yaşadığınız problemin uzmanı olan kişilere ulaşmak Doktorsitesi.com ile kolay olduğu kadar, ulaştığınız doktorlarla iletişim halinde kalmak da mümkün. Sağlık herkes için öncelikli ihtiyaçtır ve sağlık ihtiyacını karşılamak oldukça önemlidir. Koronavirüs pandemisi gibi kriz dönemlerinde özellikle sağlık alanında sürekli iletişime ihtiyaç duyan hastalar, yaşadıkları problem neticesinde iletişim kurdukları doktorla sürekli iletişimde kalabilirler. Bu şekilde hastalığın her evresine dair bilgi alışverişi sağlanabilir ve tedavi seçenekleri doktor tarafından değerlendirilebilir.

Bu haber toplam 4697 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim