• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Panik atak görülmesinin sebepleri

Panik atak görülmesinin sebepleri
Hiç beklenmedik bir anda bulunduğu ortamda bir olayla karışılarak çok tepkili bir şekilde davranan sıkıntıya giren ve dehşete kapılan kişilerin yaşadığı olaya panik atak denilir.

Yazdır Hiç beklenmedik bir anda bulunduğu ortamda bir olayla karışılarak çok tepkili bir şekilde davranan sıkıntıya giren ve dehşete kapılan kişilerin yaşadığı olaya panik atak denilir.


Bu anda yaşanan olaya panik nöbetide denilebilir. Kriz geçirme olaylarına da benzeyen panik atak anında başlar ve ne zaman biteceği belli olmayan bir olaydır. Panik atak başladığı andan itibaren çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir bazen. Panik atak görülmesinin en başta gelen sebepleri korkmak ve tehlike sezmektir. Panik atak yaşandığı zaman kişi kendi içerisinde korkuya kapılır ve o anda hiçbirşey düşünemez hale gelebilmektedir. Kişi bu korkuyla birlikte o ortamdan koşarak kaçmak ister ne yaptığını bilemez haldedir.

- Çarpıntı, kalp atımlarının duyumsama ya da kalp hızında artma olması
- Terleme
- Titreme ya da sarsılma
- Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma duyumları
- Soluğun kesilmesi
- Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı hissi
- Bulantı ya da karın ağrısı
- Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
- Derealizasyon (gerçekdışılık duyguları) ya da depersonalizasyon (benliğinden ayrılmış olma)
- Kontrolunu kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu
- Ölüm korkusu
- Paresteziler (uyuşma ya da karıncalanma duyumları)
- Üşüme; ürperme; ya da ateş basmaları.

Bahsettiğimiz korkulardan 4 taneden daha fazlası bir anda gelişen olaylardan ötürü ortaya çıkmaktadır. Bu gelişen olaylar karşısında hızla büyüyen korku dehşete dönüşür ve o kişide büyük bir rahatsızlık meydana getirir.

Panik atak çok tehlikeli bir nöbet olabilir bazen ölümle bile sonuçlanabilir. Çünkü o anda insan ne yaptığını bilemez durumada gelebilmektedir. Panik atakdan kurtulmak için ilaç kullanabilir. Bunun dışında panik atağı yenmek için tehditlere karşı kendinizi alıştırmanız gerekmektedir. Psikoterapi, hipnoz gibi tedaviler farklı yöntemlerdendir. Panik bozukluk tedavisi ihmal edilmemelidir. Bir an önce panik atak konusunda deneyimli kişilerle irtibata geçip bu nöbet üzerinde yoğunlaşıp iyileşmeyi deneyiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim