• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Paşaların sağlık raporları çetede

Paşaların sağlık raporları çetede
Askeri Casusluk iddianamesinden şok ayrıntılar ortaya çıktı. Çete, İlker Başbuğ, Bekir Kalyoncu, gibi paşaların sağlık raporlarını ele geçirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ’fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri” iddiasıyla 88’i tutuklu 357 sanık hakkında açılan Askeri Casusluk Davası’nın iddianamesinde şoke eden ayrıntılar ortaya çıktı. Operasyonlarda ele geçirilen ‘Pandora’ adlı word belgelerine göre çete, fuhuş yoluyla temas kurduğu askerler üzerinden askeri belgeleri temin edip Yunanistan’a, Karadeniz’e kıyısı olan bir ülkeye ve hatta PKK’ya satacaktı.

805 asker fişlendi
İddianameye göre Özkaynak’ın liderliğinde çetede ikisi hayat kadını olmak üzere dokuz koordinatör yer alıyordu. Bu koordinatörlere 197 askeri görevli ve ‘eskort’ denilen 52 hayat kadını ve transeksüel bağlıydı. Grup, fuhuş yoluyla askerlerle ilişki kuruyor, şantaj uyguluyor, ardından askeri plan ve belgeleri ediniyordu. Grubun, 805 askeri de fişlediği öne sürülüyor.İddianamedeçete lideri olduğu öne sürülen 23 yaşındaki Narin Korkmaz’ın özellikle Hava Eğitim Komutanlığı’ndaki subaylar ve Kara Kuvvetleri’ndeki kimi astsubaylarla cinsel ilişkisinin olduğu, Korkmaz’ın kendisini telefonda “Teğmen Korkmaz” diye tanıttığı dile getiriliyor.

Çetenin Kıbrıs’a özel önem verdiği, belirtilen iddianamede, Gölcük Astsubay orduevindeki odalara gizli kamera ve ses kayıt cihazı yerleştirildiği belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan çete üyelerinin geçici köy korucularına ilişkin çizelge tuttukları belirtilirken, GATA’daki doktorların kişisel bilgileri, kredi kartı bilgileri, özel müşterilerle ilgili harcama dosyaları, yapılandırma görevleri, yurtdışından gelecek para akışı, bürokrat ayarlamaları, FBI’ın bomba yapım analizleri, SİT alanları, NATO petrol boru hattı planları, NATO personeli ve silah durumu, askeri servis güzergahları, askeri telsiz çağrı kodları gibi bilgi ve belgelgelere ulaştığına yer verildi. Üst düzey MİT yöneticileri hakkında her türlü bilginin dosyalandığı, İlker Başbuğ, Saldıray Berk, Bekir Kalyoncu, Bilgin Balanlı gibi birçok Paşanın sağlık raporlarının suç örgütünün veri tabanına kaydedildiği, örgütünün kurye olarak GATA yapılanmasındaki doktorları kullanarak yurtdışına bilgi ve belge gönderdiği öne sürüldü.

İSMAİL SAYMAZ / Radikal

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim