• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Patron iflas etse de kıdem yanmayacak

Patron iflas etse de kıdem yanmayacak
Çalışma Bakanı Çelik, kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında bilgi verdi. İşçi ve işverenlerin bu sorundan kendilerini kurtarmasını istediklerini belirterek 'Gebze'de iflas eden bir patronun 20 yıllık işçisi de tazminatını alamadı' ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kıdem Tazminatı Fonu, taşeron işçilik, esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi konuları içeren kapsamlı bir çalışmanın Ekim'in son haftasında Başbakan Erdoğan'a sunacaklarını belirterek, kıdem tazminatı konusunda işçinin de işverenin de memnun olmadığı bir durumu düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Çelik önceki gün kendisine gelen bir grup işverenin kıdem tazminatından kendilerini kurtarmasını istediklerin de kaydederken, 'Gebze'de iflas eden bir patronun 20 yıllık işçisi de tazminatını alamadı' şeklinde konuştu.

600 BİN TAŞERON İŞÇİ VAR

TBMM'deki yeni yasama yılı resepsiyonunda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Çelik, kıdem tazminatı ve taşeron işçilik konularıyla ilgili düzenlemelerde işçinin bir kaybı olmadığını söyledi. Kamuda taşeron işçilerle ilgili milyarlık yargı kararı yükü bulunduğunu hatırlatan Çelik, 'Kamuda 200 bin kadrolu işçi var. 600 bin taşeron işçi var. Yalnız karayolları ile ilgili tazminat yükü 1,5 milyar lira. Yargı karar vermiş işe iade ediyor. Bu olay kamu ve özel sektör açısından da işçiler açısından da ciddi hak mahrumiyetleri ve ciddi sorun oluşturan bir alan onun için çözülmesi lazım' diye konuştu.

Evde çalışan kadın müfettiş takibinde

Türkiye'de, ev hizmetlerinde çalışan 10 bin civarında yabancı olduğuna işaret eden Faruk Çelik, 2 binden fazla denetim elemanı ve müfettiş ile yollarda her gün bu denetimlerin yapıldığını ifade etti. Bakan Çelik, 'Evlerde çalışanların da kayıt altına alınması özel istihdam büroları ile takibi çok kolay olur. Sosyal güvenliğe kavuşmuş olurlar' dedi.

Sözleşmeli personele Danıştay'dan iyi haber

Danıştay, Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine Geçici Personelin (4/C) başka bir işte çalışmasını engelleyen düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Danıştay 12. Dairesi, 657 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen geçici personele ilişkin Sağlık Bakanlığı hizmet sözleşmesinin bazı maddeleri ile Bakanlar Kurulu kararlarının bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim