• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Pfizer, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanında inovasyonu ödüllendirecek

Pfizer, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanında inovasyonu ödüllendirecek
Hacettepe Teknokent İnovasyon Proje Yarışması kapsamında bu yıl 37’si “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” kategorisinde olmak üzere toplam 79 proje yarıştı. “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” ödüllerinin sahipleri 10 Mayıs’ta yapılacak ödül töreni

HacettepeTeknokent A.Ş. tarafından her yıl düzenlenen ve üniversitelerde, küçük ve orta boy işletmelerde, sanayi kuruluşlarında yürütülmekte olan uygulamalı çalışmaların değerlendirildiği Teknovasyon 2011 inovasyon proje yarışmasını kazanan projeler, 10 Mayıs 2011’de Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle duyurulacak.

“Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” ve “Fen Bilimleri ve Mühendislik” olmak üzere iki farklı kategoride yarışan projelerin teşvik edilmesi ve duyurulması amacıyla yapılan organizasyonda Pfizer Türkiye, Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri alanında ödül verecek.
 
Hacettepe Teknokent A.Ş. tarafından 2007’den bu yana düzenlenmekte olan yarışma ile üniversitelerde, küçük ve orta boy işletmelerde, sanayi kuruluşlarında yürütülmekte olan uygulamalı çalışmaların teşvik edilmesi ve ürüne dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.
 
Akademik bilgi ile endüstrinin buluşması
Teknovasyon 2011’de, “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” alanında yeni bir ürün/teknoloji geliştiren, maliyet düşürücü ve/veya standart yükseltici mahiyette yeni teknolojiler uygulayan, dünyadaki mevcut yeni teknolojileri Türkiye koşullarına uyarlayan, Türkiye’de mevcut teknolojik alt yapının ve birikimin gelişmesine katkıda bulunan, teknolojik bilginin ticari bir ürüne dönüşmesine öncülük eden projeler değerlendiriliyor.
 
Ödüller
Ana Sponsorluğu’nu 150 yılı aşkın süredir daha sağlıklı bir yaşam için bilime ve inovasyona yatırım yapan Pfizer’ın üstlendiği “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Proje Yarışması”nda dereceye giren birinciye 15.000 TL, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 5.000 TL ve mansiyon kazananlara ise 1.000 TL para ödülü verilecek.
 
Türk bilim insanları dünyaya açılıyor
Dereceye girecek projelere “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” nakdi ödüllerinin verilmesinin yanı sıra, projelerin Hacettepe-KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde yer alması için öncelik tanınacak. Başvurular arasında yer alan ve Pfizer’in ilgi alanları ile örtüşen projeler ise Pfizer’in küresel Ar-Ge platformu yoluyla Türk bilim insanlarının dünyaya açılmasına vesile olacak.
 
Pfizer Gelişen Pazarlar Medikal ve İlaç Geliştirme Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Salomon Azoulay’ın “İnovasyon ve İşbirliği İle Sağlığın Geleceğini İnşa Etmek” başlığıyla kilit konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, kazananlara ödülleri Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Turgay Aydınlar tarafından verilecek.
Bu haber toplam 3945 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim