• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

PKK'nın öldürdüğü doktor toprağa verildi

PKK'nın öldürdüğü doktor toprağa verildi
Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında, teröristlerin durmadığı gerekçesiyle ateş ettiği araçta hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul'un cenazesi toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında karayolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca durmaması üzerine ateş edilen araçta yaşamını yitiren doktor Abdullah Biroğul'un cenazesi defnedildi.

Kulp ve Lice arasındaki Yapraklı köyü yakınlarında, dün, karayolunu kesen ve yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapmak isteyen teröristlerin Kulp istikametinden gelen ve durmayan otomobile ateş açması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden Biroğul'un (29) cenazesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesindeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Ambulansla konvoy eşliğinde merkez Kayapınar ilçesindeki Peyas Medine Camisi'ne getirilen cenaze, kılınan namazın ardından Peyas Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze törenine, Biroğul'un ailesinin yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan ile meslektaşları katıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun Biroğul'un, Kulp'ta Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim olarak görev yaptığı öğrenildi.

'BUNUN İZAHI YOK'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doktor Abdullah Biroğul'un Diyarbakır'daki terörist saldırıda yaşamını yitirmesine ilişkin olarak, "Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok. Türkiye'nin bu teröristlerin de üstesinden gelecek gücünün olduğunu onlar görecek" dedi.

Müezzinoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti öncesi makamından çıkışta, doktor Abdullah Biroğul'un hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısı hakkında değerlendirmede bulundu.

Terör eylemlerinin sağlık çalışanlarına da yöneldiğini belirten Müezzinoğlu, daha önce bir ambulansın kaçırıldığını, Şırnak Cizre'de PKK'lılarca bir sağlık çalışanının hunharca katledildiğini ifade etti. Müezzinoğlu, dün akşam itibarıyla da 1986 doğumlu, aile hekimi genç bir meslektaşlarının uzun namlulu silahla gerçekleştirilen terörist saldırıda katledildiğini söyledi.

Bu eylemleri "insanlık dışı" olarak nitelendiren Müezzinoğlu, "Bu olaylar, sağlık camiamızı derinden yaralıyor. Sağlık camiası olarak birlik ve beraberlik içinde yine insanı yaşatmaya, insanın derdine derman olmaya gayret edeceğiz. Hekimimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Müezzinoğlu, sağlık camiasının Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğini vurguladı.

- "Bizi çok farklı boyutlarıyla üzüyor ve yaralıyor"

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Sağlık hizmeti götüren araçlara yönelik de saldırılar gerçekleşiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, araçların yerine her zaman yenisinin konulabileceğini belirterek, "Telafisi mümkün olanların hepsini telafi ediyoruz. Kaybedilen canı, bir değeri telafi etmek ise mümkün değil" dedi.

Hekimler başta olmak üzere bir sağlık çalışanının yetiştirilmesinin zorluğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Bu hekimleri, hemşireleri, sağlık memurlarını kaybetmek, bizi çok farklı boyutlarıyla üzüyor ve yaralıyor. Bir de 'insanlık dışı, hunharca, kalleşçe' demek doyurmuyor ve karşılığını bulmuyor" ifadelerini kullandı.

Bu terör saldırısında herhangi çatışmanın olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, "Herhangi bir karşı durma yok. Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok. Ama araç, gereç ve bunların daha iyisini yapabilecek gücü var Türkiye'nin. Bu teröristlerin de üstesinden gelecek gücünün olduğunu onlar görecek" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm sağlık camiasına baş sağlığı dileyen Müezzinoğlu, bakanlık adına Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan'ın, Biroğul'nun evine taziye ziyaretine gitmek üzere yola çıktığını kaydetti.

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında yol kesen terör örgütü PKK mensupları, durmayan bir araca ateş etmiş ve saldırıda Dr. Abdullah Biroğul olay yerinde yaşamını yitirmişti. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim