• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Plastik cerrahi hayat kurtarıyor!

Plastik cerrahi hayat kurtarıyor!
Plastik cerrahi denilince akla genellikle ünlülerin genç ve güzel görünmek için geçirdikleri estetik ameliyatlar gelir. Ancak plastik ve rekonstrüktif cerrahiye,...

Plastik cerrahi denilince akla genellikle ünlülerin genç ve güzel görünmek için geçirdikleri estetik ameliyatlar gelir. Ancak plastik ve rekonstrüktif cerrahiye, doğuştan olan kusurları, kaza ya da hastalık sonucunda oluşan şekilsel bozuklukları onarmak için sık sık başvuruluyor. Hatta kimi durumlarda plastik cerrahi hayat kurtarıyor.

Amerika'nın Sesi (VOA)'nin haberine göre, Houston’daki Methodist Hastanesi’nden Doktor Tue Dinh, büyük başarılara imza atıyor.

Barbara Martinez, fıtık ameliyatı olduktan sonra karnında oluşan ve tehlikeye yol açan deliği kapatması için Doktor Dinh’e başvurmuş: ”Ne kadar çok acı çektiğimi gördü ve şefkat dolu bir ifadeyle bana yardım edeceğini söyledi.”

Martinez, doktorunu çok seviyor: ”Kendisine teşekkür etmek istediğimde sadece işini yaptığını söyledi. Bu işi sadece neşterle değil, yüreğiyle yapıyor.”

Doktor Dinh, plastik ve rekonstrüktif cerrahide hayati tehlike oluşturan bozukluklara çözüm bulduklarını söylüyor: ”Plastik cerrahi hastaların sadece hayat kalitesini yükseltmekle kalmıyor, bazen hayat da kurtarıyor.”

Doktor Dinh, kazalarda ya da başka ameliyatlar sırasında şekil bozukluklarına uğrayan hastaları tedavi ediyor.

Doktor Dinh bir başka hastanedeki ameliyat sırasında oluşan bozukluğu gidermeye çalışıyor.

Hastanın iltihaplı dokuları alınırken omiriliği açık bırakılmış.

Doktor Dinh, çok sık kullandığı doku protezi tekniğiyle hastaların göğüs kafeslerindeki açıklıkları kapatıyor: ”Kaslardan oluşan bir kapağı göğüs kafesini onarmak ve kalbin üzerini örtmek için kullanıyoruz. Kalbi kapatan göğüs kemiğini de yeniden oluşturuyoruz.”

Vietnam’da doğan Tue Dinh ailesiyle birlikte 1975’te Amerika’ya gelmiş. Doktor Dinh, tıp fakültesini bitirdikten sonra memleketi Vietnam’ı, kendisi gibi doktor olan kardeşleriyle birlikte defalarca ziyaret etmiş: ”Memleketimle aramda gönül bağı var. Hemen hemen her yıl kız ve erkek kardeşlerimle memleketimize gidiyoruz.”

Vietnam’da bebekken vahşi hayvanların saldırısına uğrayan bu yedi yaşındaki çocuk, Doktor Dinh’in yardım elini uzattığı hastalarından sadece biri.

Doktor Dinh, fiziksel görünüşünü onarmanın çocuğun ruhsal durumunu iyileştirdiğini söylüyor.

Uzman, gelecekte, kök hücre ve diğer tekniklerin gelişmesiyle hastalara daha fazla yardım edebileceğini belirtiyor: ”Umuyorum ki yakın gelecekte laboratuarda çok daha büyük gelişmelere imza atabiliriz. Günümüzde plastik cerrah olmak son derece heyecan verici.”

Doktor Dinh şimdilik geleneksel teknikleri kullanarak hastalarına yardım ediyor.

Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim