• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

'Profesör bizden aldığı bıçak paralarıyla serbest kaldı'

'Profesör bizden aldığı bıçak paralarıyla serbest kaldı'
Sanayide yaptırılan standart dışı çivileri hastaların bacağına taktığı iddiasıyla yargılanan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y.'nin 20 bin TL kefaletle serbest kalmasına mağdurlar

Sanayide yaptırılan standart dışı çivileri hastaların bacağına taktığı iddiasıyla yargılanan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y.'nin 20 bin TL kefaletle serbest kalmasına mağdurlar tepki gösterdi.

Sigortalı olmalarına rağmen sanık profesörün kendilerinden bıçak parası aldığını anlatan mağdurlar, sanığın şimdi bu paraları kefalet ücreti olarak yatırıp özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

Simit satarak geçimini sağlayan mağdur Yılmaz Çelik (39), kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyor. Tedavisinin dört dörtlük yapılmadığını dile getiren Çelik, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi raporuna göre yüzde 40 sakat kaldığını aktardı. Sanayi çivisi takılması yüzünden bacağını kaybetme tehlikesi yaşadığını vurgulayan Çelik, "Biz burada sakat kalırken, onun elini kolunu sallayarak dolaşması bize haksızlıktır. Daha çok para kazanma hırsı yüzünden koltuk değneğine mahkûm olduk." dedi. Beş yıldır iyileşmek için para harcamasına rağmen sağlığına kavuşamadığını hatırlatan Çelik, "Doktor 20 bin TL vererek özgürlüğüne kavuşabiliyor." diyerek tepki gösterdi. Mağdurların haklarının savunulmadığını ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "24 ameliyat geçirmeme rağmen iyileşemedim. Bacağıma takılan demirlerin kemiği çürüttüğünü muayene için gittiğim Mersin'deki özel hastanede öğrendim. Bugüne kadar 850 iğne vuruldum. Aldığım antibiyotikler nedeniyle böbreklerim iflas noktasına geldi."

Diğer bir mağdur Esma Bayrak, Kasım 2009'da geçirdiği kaza sonucu kırılan sol bacağına Meram Tıp Fakültesi'nde çivi takıldığını belirtti. Ameliyattan üç ay sonra bacağındaki çivinin kırıldığını, ağrı ve şişlik oluştuğunu dile getiren Bayrak, müracaat ettikleri Prof. Dr. Uğur Y.'nin 'ikinci kez ameliyat olman gerekiyor' dediğini ifade etti. O zaman iki aylık hamile olduğunu belirten Bayrak, "Doğumun ameliyat sonrasında beni çok yıpratacağını ve ayağım platinli olacağından dolayı doğumun zor olacağını öğrendim. Bebeğimi aldırmak zorunda kaldım." diye konuştu. Takılan çivinin kırılması sebebiyle daha önce tedavi edilen yan ve çapraz bağlarının yeniden zarar gördüğünü aktaran Bayrak, bu bağların tedavisi için iki kez daha ameliyat olacağını anlattı. Sanıkların kefaletle serbest kalmalarına üzüldüğünü söyleyen Bayrak, "Bizim gibi çok sayıda mağdur var. Mağduriyetimiz ortadayken sanıkların dışarıda ellerini kollarını sallayarak gezmesi adaletli değildir." dedi.
 

ÜNAL LİVANELİ
Zaman

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3723 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim