• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Promosyon kusuruna maaş cezası

Promosyon kusuruna maaş cezası
Gönen Hastanesi Başhekimi Birol Yanık’a, promosyon ödemeleri konusunda "çalışanların ve kurumun zarara uğratılması neden olduğu" ve "kusurlu" davrandığı gerekçesiyle aylıktan kesme cezası verildi.

Gönen Hastanesi Başhekimi Birol Yanık’a, promosyon ödemeleri konusunda "çalışanların ve kurumun zarara uğratılması neden olduğu" ve "kusurlu" davrandığı gerekçesiyle aylıktan kesme cezası verildi.

Gönen Devlet Hastanesinin banka maaş sözleşmesinin 15 Temmuz 2009’da sona ermesinin ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle hastane başhekimine yeni bir ceza verildi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünün konuya ilişkin ön inceleme ve disiplin soruşturması sonucunda, Gönen Devlet Hastanesi çalışanlarının maaş, ek ödeme ve benzeri kazanımları için yapılan banka anlaşmasıyla ilgili olarak başlatılan hukuki süreç sonuçlanana kadar beklenilmesi gerekirken, beklenmeyerek yeni şartname hazırlayıp bankalara teklif mektubu dağıttığı, bu haliyle çalışanların ve kurumun zarara uğramasına neden olduğu, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde kusurlu davrandığının anlaşıldığı belirtildi.

Yanık’tan savunma isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, savunmayı yeterli bulmadı.

Yapılan değerlendirme sonunda Yanık’a 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin C/a fıkrasına göre 1/30 oranında "aylıktan kesme" cezası verilmesi kararlaştırıldı.

DAHA ÖNCE DE "KINAMA" CEZASI VERİLMİŞTİ

Daha önce de İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan inceleme sonucunda, Başhekim Birol Yanık’ın uygulamaları hatalı bulunarak, yazılı olarak uyarılıp Başbakanlık genelgesi doğrultusunda banka promosyonu konusunda yeniden komisyon oluşturulup sözleşmeyi yapması gerektiği ifade edilmişti.

Gönen Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından hastane başhekimliğine gönderilen yazıda, mevcut banka sözleşmesinin sonlanmasının üzerinden zaman geçmesine rağmen hala komisyonun toplanamaması ve mevcut bankayla sözleşmesiz devam edilmesinin hastane çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğu ve durumun İl Sağlık Müdürlüğüne intikal ettirildiği belirtilmişti.

Personel arasındaki huzursuzluğu önlemek ve şaibeleri ortadan kaldırmak için komisyonun bir an önce toplanmasının istendiği ancak belirtilen gün ve saatteki toplantıya başhekimin katılmadığına yer verilen yazıda, "Hastaneniz banka promosyon anlaşmasının bu kadar geçikmiş olması ve başkanlığımıza ulaşan şikayetler nedeniyle sadece komisyonun bir an önce toplanması konusunda sağlık grup başkanlığımız ve kaymakamlık makamınca gerekli yazışmalar yapılmış, hiçbir şekilde komisyon çalışmasına müdahale edilmemiştir. Ayrıca bir üst kurumun hizmette görülen her türlü aksaklığa müdahale etme yetki ve sorumluluğu vardır" denilmişti.

Türk Sağlık-Sen üyeleri de 6 Kasım 2009’da hastane bahçesinde basın açıklaması yapıp, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusundaki iddialara ilişkin yapılan ön inceleme ve disiplin soruşturması sonucunda Başhekim Yanık’a, uygulamaları "hatalı" bulunarak "kınama" cezası verilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim