• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Promosyonda son dönemeç

Promosyonda son dönemeç
Emeklilere banka promosyonu için son dönemece girildi. Haftaya toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda izlenecek yeni yol haritası şekillenecek

10 milyonu aşkın emekli, heyecan içinde banka promosyonu müjdesi bekliyor. Memurlar gibi emeklilere de banka promosyonu ödenmesi konusunda son dönemece girildi. Edinilen bilgiye göre; 28 Kasım'da yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında promosyon konusu masaya yatırılacak. Hükümet ve memur sendikalarının bir araya geleceği toplantıda, promosyon konusunda gelinen noktanın ele alınması ve bundan sonra izlenecek yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.

MEMUR-SEN GÜNDEME GETİRDİ

Promosyon konusu, toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen tarafından gündeme getirilmiş ve ardından çalışma başlatılmıştı. Çalışma Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, emekli maaşlarının büyük bölümünün ödemesini yaptığı için kamu bankalarının yöneticileriyle bir araya gelmişti. Memur-Sen ve Emekli Memur-Sen yetkililerinin de yer aldığı toplantılarda, kamu bankaları en son yıllık 80 liralık teklif vermişti. Ancak emekliler bu teklifi çok düşük buluyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı merakla bekleniyor. Toplantıda, promosyonun yanı sıra 4C'lilerin kadroya geçirilmesi, 2005'ten sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, disiplin affı, üniversite mezunu işçilerin isteği halinde kadroya geçirilmesi gibi konuların görüşülmesi bekleniyor.

AYLIKLARI ERKEN YATIRMASINLAR

1992'de emekli oldum. Memur emeklisiyim. Bankalarda maaşlarımız 1 hafta bekliyor. Ancak bize düşük promosyon teklif ediyorlar. Madem bizden kazanmıyorlarmış; o zaman bankalara maaşları erken yatırmasınlar.

Promosyon konusunda niçin özel bankalarla görüşülmüyor. Belki onlar hak ettiğimiz rakamı önerir. Promosyonda hangi banka kesenin ağzını açarsa, maaşlarımızı o bankaya taşırız.

SEYYANEN ZAM YAPILSIN

Malulen emekliyim. Yeni düzenleme ile malulen emekli olanlara 971 lira maaş bağlıyorlar. Benim maaşım 500 lira. Çalışacak durumun yok, bu maaşla geçinemiyorum. Daha önceden malulen emekli olanlara maaş ayarlaması yapılsın. SSK emeklisiyim. Ocak ayında maaşlara enflasyon kadar zam yapılacak. Benim maaşım düşük. Düşük maaşları artırmanın yolu yüzdelik değil, seyyanen zam. En azından bir kerelik seyyanen zam yapsınlar. 1998'de Bağ-Kur'dan emekli oldum. Bizlere intibak zammı yapılmadı. Halbuki en çok bizim ihtiyacımız vardı. Bağ-Kur emeklilerinin maaşları düşük. İntibak zammı yapılması gerekiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim