• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Protein notu kırık

Protein notu kırık
Avrupa'da kişi başına 60 gram protein düşerken Türkiye'de bu oran yüzde 20-25'lerde.Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden, Prof. Dr. Osman Torun’un yaptığı araştırmada

Avrupa'da kişi başına 60 gram protein düşerken Türkiye'de bu oran yüzde 20-25'lerde.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden, Prof. Dr. Osman Torun’un yaptığı araştırmada Türkiye’de ciddi beslenme sorunları olduğu, bunun uzun yıllardır tarım ve hayvancılığa gereken önemin verilmemesinden kaynaklandığı kaydedildi. Dünya nüfusunun yarısının da açlık sınırının altında olduğu belirtilen araştırmada “Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük 60 gram hayvansal protein tüketimine karşın ülkemizde bu oran 20-25 gram düzeyindedir” deniliyor.

Politik tercihler

ÇÜ’de geçen yıllarda düzenlenen “3. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi”ne uzmanı olduğu, “Küçükbaş Hayvan Yetiştirme ve Islahı” konulu bildiriyle katılan Prof. Dr. Torun’un, dünyada var olan açlık ve sefaletin şiddetini devam ettireceğinin yer aldığı araştırmasıyla ilgili bildirisinde özetle şu görüşlere yer verildi: “Dünya nüfusunun yarısı açlık sınırının altında yaşarken, ülkemiz insanının da yeterli beslenmediği bir gerçektir.”

Torun, hayvancılığın kalkındırılması amacıyla uygulanmaya çalışılan düzenlemelerin iktidara gelen partilerin politik tercihleri nedeniyle sık sık değiştiğini, bunun da tarım ve hayancılığın gerilemesine neden olduğunu söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim