• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Puanlar iptal edilebilir

Puanlar iptal edilebilir
SGK’yla anlaşmaları bulunmasına karşılık kurum tarafından uygulanan sınıflama sistemine karşı çıkan vakıf üniversite hastanelerinin istediği oldu.

Vakıf üniversite hastaneleri artık puanlanmayacak

SGK’yla anlaşmaları bulunmasına karşılık kurum tarafından uygulanan sınıflama sistemine karşı çıkan vakıf üniversite hastanelerinin istediği oldu. SGK, 11 hastaneyi fark ücretini belirleyen sistemin dışına aldı.

Anlaşmalı olduğu özel ve vakıf hastanelerini hastadan aldıkları fark ücretini belirlemek için sınıflandırma uygulamasına giden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yayımladığı yeni bir genelgeyle vakıf üniversite hastanelerini sınıflamadan çıkardığını açıkladı.
Başkent Üniversitesi’nin Danıştay 10’uncu Dairesi Başkanlığı’nda açtığı “Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge”nin vakıf üniversiteleri yönünden yürütmenin durdurulması davasında geçtiğimiz ay yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti. Bu gelişmenin ardından fark ücretleriyle ilgili genelge yayımlayan SGK, Florance Nightingale Hastanesi, Başkent Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Fatih Üniversitesi ve Maltepe Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 11 hastaneyi liste dışına çıkardı.


Vakıf hastaneleri özel kategorisinde değil üniversite hastanesi kategorisinde değerlendirilmek istediklerini, ilkesel olarak hastanelerin puanlanmasına karşı çıktıklarını her fırsatta dile getiriyorlardı. Vakıf hastaneleri bundan böyle Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından puanlama için denetlenmeyecek. Hastadan yüzde 70 fark almaya devam edecek.

Puanlar iptal edilebilir
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, özel hastanelere uygulanan sınıflamanın tamamen iptal edilmesinin gündemde olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir özel sağlık kuruluşları yönetmeliği üzerinde çalıştığını belirten Bahat, özel hastanelere yapılan sınıflandırmanın iptalinin gündemde olduğunu, Sağlık Bakanlığı tarafından bu konunun görüşüldüğünü söyledi.

Puanlama sistemi ne anlama geliyor?

Özel ve vakıf hastaneleri, hizmet kalite standardı, hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliği hizmet çeşitliliği, yatak sayısı, kapalı alan, doktor ve hemşire sayısı, çalışanların sosyal hakları, sigorta primlerine göre SGK tarafından puanlandı.
800 ila 1000 puan arası alan hastaneler yüzde 70 fark ücreti almaya hak kazınırken 0-200 puan aralığındaki hastaneler en fazla yüzde 30 fark ücreti alabiliyor.
Özel hastanelere fark uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Ocak 2010 tarihinden bu yana uygulanıyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3805 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim