• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

Rahmetlinin ataması tamam, 'Sağlık'ta değil ölümde atama

Rahmetlinin ataması tamam, 'Sağlık'ta değil ölümde atama
Sağlık Bakanlığı'nın atama kararnamesinde 2008 ve 2009'da vefat eden iki personelin isimleri de yer aldı. Kararnamede ayrıca emekliye ayrılmış kişilerle askerlik görevini yapmakta olan bir personelin ...

Sağlık Bakanlığı'nın atama kararnamesinde 2008 ve 2009'da vefat eden iki personelin isimleri de yer aldı. Kararnamede ayrıca emekliye ayrılmış kişilerle askerlik görevini yapmakta olan bir personelin ismi de bulunuyor

Sağlık Bakanlığı personel atamasında fıkra gibi bir ilke imza atarak, vefat eden iki personelinin 'görev yerlerini' de değiştirdi. Kararnamedeki hataları Türk Sağlık Sen ortaya çıkardı. 5 Nisan tarihini taşıyan atama kararnamesini inceleyen sendika yetkilileri, vefat eden iki üyeleriyle emekliye ayrılmış isimlerin de listede yer aldığını fark etti.

Bakanlık koridorlarında esprilere neden olan ilginç olay şöyle gelişti. Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını sil baştan değiştiren, 2 Kasım 2011 tarihli KHK'ya dayanarak yeniden yapılanmaya giden Bakanlık, merkez teşkilatı ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Müdürlüğü'nde görevli 569 personelin görev yerlerinde değişikliğe gitti.

Bu çerçevede hazırlanan atama ve görev yeri değişikliği kararnamesi, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Güven Bektemür imzasıyla, 5 Nisan 2012 tarihinde yayınlandı. Verem Savaş Daire Başkanlığı'nda görev yaparken 2009'da vefat eden Oktal Dikici, Ankara İl Halk Sağlık Müdürlüğü emrine atandı. Sağlık Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda görev yaparken 2008'de trafik kazasında hayatını kaybeden Ömer Güngörmüş ise Ankara İl Sağlık Müdürlüğü emrine atandı.

ÇALAKALEM HAZIRLANMIŞ
Atama kararnamesinde emekliye ayrılmış Fatma Nurdan Güler, Hasan Erol ve Gıyasettin Aydın isimli eski personelin tayinleri de yer aldı. Aynı kararnamede, halen askerlik görevini yapmakta olan Şahabettin Helvacı isimli personelin tayinin yapıldığı da dikkat çekti.

Türk Sağlık Sen tarafından ortaya çıkarılan skandal atamalar, Sağlık Bakanlığı personel bilgi sistemindeki eksiklikleri de ortaya koydu. Ölü ve emeklilerin atamalarının yapılmasını 'ciddiyetsizlik' olarak değerlendiren Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AKŞAM'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
'Atama listelerinin çalakalem hazırlandığı ortaya çıktı. Görev yeri değiştirilen isimler arasında yer alan üyelerimizden Ömer Güngörmüş'ü 2008'de trafik kazasında kaybettik. Üyelerimizden Oktay Dikici ise 2009 yılında vefat etti. Bu üyelerimizin ölüm ilanlarını da yayınladık. Güngörmüş'ün cenaze töreni gazetelere haber bile oldu. Emekliler, askerde olanlar da atanmış. Bunlar sadece bizim tespit ettiklerimiz. Bu şekilde ataması yapılan daha yüzlerce kişinin olabileceği tahmin ediliyor. Bu durum Bakanlığın ciddiyetsizliğinin en açık kanıtıdır.'

Doruk ÇAKAR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim