• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Rakip takımın taraftarını kurtaran doktor, Fair Play ödülüne aday gösterildi

Rakip takımın taraftarını kurtaran doktor, Fair Play ödülüne aday gösterildi
Amed Sportif Faaliyetler'in doktoru Hakan Tekin, Fair-Play ödülüne aday gösterildi.

Kendilerine tepki gösteren Fatih Karagümrüklü bir taraftarın hayatını kurtaran Amed Sportif Faaliyetler’in takım doktoru Hakan Tekin, fair play’e aday gösterildi. 

2015-16 sezonunda İstanbul’da oynanan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup maçında Amed Sportif Faaliyetler, Fatih Karagümrük karşı karşıya gelmişti. 1-1 berabere sonuçlan maçın ardından bir grup taraftar Amed Sportif Faaliyetler'in bulunduğu yöne doğru tepki gösterdi. Tepki gösteren taraftarlar arasında yer alan bir kişi, fenalaşarak yere yığıldı.

Ambulans daha önce başka bir taraftarı hastaneye götürdüğü için Fatih Karagümrük taraftarları "ambulans" diye bağırdı. Ancak ne doktor ne de ambulans fenalaşarak yere yığılan taraftara müdahale edebildi. Maçta görevli polislerin ve Futbol Federasyonu temsilcilerinin “Doktor yok mu?” çağrısının üzerine Amed Sportif Faaliyetler’in kulüp doktoru Hakan Tekin, Fatih Karagümrüklü taraftara müdahale etti. Kalp krizi geçiren ve dilini yuttuğu öğrenilen taraftar, 4 polis tarafından saha içine taşındı ve burada müdahalesine devam edildi. Dr. Hakan Tekin’in yaklaşık 15 dakika devam eden müdahalesinin ardından seyirci kendine geldi ve olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tekin ise, Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Etik Kurulu tarafından fair play’e aday gösterildi.

"GÖREVİMİZİ YAPTIK"

Amed Sportif Faaliyetlerin takım doktoru Hakan Tekin, Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Etik Kurulu tarafından fair play’e aday gösterilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Tekin, İstanbul’da yaşanan olayı hiçbir zaman unutmayacağını ve doktorluk mesleğinin gereğini bundan sonra da yerine getireceğini belirtti. Tekin, geçen sezon oynanan maçta Fatih Karagümrüklü bazı taraftarlarının tepkileriyle karşılaştıklarını kaydetti.

Tekin, İstanbul’da yaşanan olayı şöyle anlattı: “Maçın sonunda gerginlik oldu. Taraftarlar tepki gösterdi. Bizim bulunduğumuz bölgeye yönelik tepkiler arttı. Bu sırada Futbol Federasyonu temsilcileri ile görevli polislerin “Doktor yok mu?” çağrısını duydum. Bu çağrıyı duyar duymaz sesin geldiği yöne gittim. Polislerin yanında yere yığılmış Fatih Karagümrüklü bir taraftarı gördüm. Hemen ona müdahale ettim. Dilini yutan ve kalp krizi geçirdiğini düşündüğüm taraftara gerekli müdahaleleri yapmaya başladım. Önce boğazına kaçan dilini çıkardım. Daha sonra hastanın rahat bir nefes almasını sağladım. Yaklaşık 15 dakika boyunca hastaya müdahale ettim. Hasta kendine geldi ve durumu normalle döndü. Sağlık durumu iyi olan taraftar, daha sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.”

Doktorluğun kutsal olduğunu ve duygularla hareket edilmediğini vurgulayan Tekin, kendilerine saldırıda bulunan vatandaşlara yardım etmenin görevleri olduğunu ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Etik Kurulu tarafından fair play’e aday gösterilmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Tekin, “İnşallah bu ödülü alır ve Diyarbakır’a önemli bir sevinç yaşatırım” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim