• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Ramazan ayında susuzluğu gideren besinler

Ramazan ayında susuzluğu gideren besinler
Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi, serinleten ve susuzluğu gideren gıdaları da gündeme getiriyor.

Sahurda tüketilecek bazı besinler sayesinde oruç tutarken susuzluğu minimuma indirmek mümkün hale geliyor.

Oruç tutacak olanların zorlanmamaları için serinleten gıdalar almaları gerekiyor. Sahurda tüketilecek bazı gıdalar sayesinde oruç tutarken susuzluğu en aza indirmek mümkün. Uzmanlar, iftarda ve sahurda bol bol su tüketilmesi ve hafif besinler alınmasını öneriyor. Oruç tutacakların susuzluğunu giderecek olan bazı gıdalar ise şu şekilde;

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

Dilimlenmiş şeftali, suda kaynatılarak özü çıkartılır. Daha sonra süzülerek buzdolabında soğutulur. Ekstra şeker ilave etmemek gerekiyor. Sahurda içilecek şeftali kompostosu, mide ve bağırsakları düzenlediği gibi, susuzluğu da giderecek besinlerin başında geliyor.

MEYAN ŞERBETİ

Meyan kökleri akan suda az bir süre yıkanarak tozlarından arındırılır. Rengini ve tadını vermesi için temiz bir tülbende sarılarak tencereye konulan iki litre suyun içine bırakılır. 3-4 saat burada bekletilen meyan kökleri tencerenin içinden çıkartılır. Konulan meyan miktarı ve istenen dem sev(iyesi bekleme süresini belirler. Ancak demli olması halinde su eklenerek açılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi.

DOMATES, YOĞURT VE YULAF EZMESİ

Yüzde 95 oranında su içeren domates, susuzluğu gideren besinlerin başında geliyor. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum ve lif bulunuyor. Bunun yanı sıra evde yapılmış olan doğal yoğurt da susuzluğu gidererek, gün içerisinde rahat olmanızı sağlar. Yulaf ezmesi de hem doyurucu hem de susuzluğu giderici olarak kullanılıyor. Yulaf, yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici oluyor.

Hurma

Hurma bol miktarda içerdiği potasyum, magnezyum ve demir sayesinde bol mineralli bir yemiş. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden almaları için kullanılan hurmanın, Ramazan Ayı'nda iftarda olduğu kadar, sahurda da tüketilmesi öneriliyor. Çöl meyvesi olan hurma, gün boyunca susuzluğu gidermekte büyük öneme sahip.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim