• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Raporda son gün kuyruğu

Raporda son gün kuyruğu
6 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, ilk ders zilinin çalacağı pazartesiden önce çocuklarına ‘eğitime elverişli değil’ raporu almak için hastanelere koştu, kliniklerde uzun sıralar oluştu

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler, ilkokullarda uyum eğitimi başlamadan önceki son iş gününde rapor alabilmek için hastanelere akın etti.

Sağlık Bakanlığı, para karşılığı nöbet haberlerine soruşturma başlattı

Bazı hastanelerin koridorlarına sabahın erken saatlerinde psikiyatri ve pediatri kliniklerinde kayıtların dolduğuna ilişkin notlar asılırken, AK Parti seçmeninin yoğun olduğu bazı ilçelerdeki hastanelere rapor için hiç talep gelmediği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin, aldıkları raporları kasım ayı sonuna kadar okul müdürlüklerine teslim edebileceklerini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemediği için rapor alan velilere, “Rapor ihanettir. Niye evladım ‘gerizekalı’ diyorlar” şeklindeki eleştirisinin hastanelerdeki rapor kuyruklarına etkisi olmadı.

Sabahtan sıraya girdiler
66 aylıklar, ilkokullarda uyum eğitimine alınmadan önceki son iş gününde yine hastaneleri doldurdu. Ankara’da merkeze yakın bazı hastanelerin koridorlarına sabahın erken saatlerinde psikiyatri ve pediatri kliniklerinde kayıtların dolduğuna ilişkin notlar asıldı. Bazı veliler, bakanlığın istediği sağlık raporunu her hastanenin vermediğini öne sürüldü.

‘Oğlum için korkuyorum’
Çocuğuna rapor almak için saatlerce kuyruk bekleyen Gökhan Otman, neden rapor almak istediğini şöyle anlattı: “Çocuğum, tuvaleti geldiğinde bazen söyleyemiyor bile. Kıvranıp dururken yakalıyorum. ‘Senin tuvaletin mi var?’ diye sorunca söylüyor. Oğlumun kaydolduğu okulun müdürü ile konuştuk. Aynı sınıfta oğlumdan 21 ay büyük çocuklar da olacakmış. Öğretmenlerin teneffüste sınıftan ayrılmayacağını, çocuklara göz kulak olunacağını söyledi. Ama bu mümkün olabilir mi? Hem öğretmen açısından hem öğrenci açısından. Oğlum çok küçük kalacak sınıfta. Diğer çocukların oğluma kötü davranmalarından, onu ezmelerinden korkuyorum.”

‘Kızım daha çok küçük
Rapor almak için bekleyen bir başka veli Canaydın Bekar ise, “Yeğenim ile kızımın arasında 2 yaş fark var. İkisi de bu yıl okula başlayacak. Gelişimlerine bakıyorum, kızım henüz çok küçük. Bu yıl okulu başarabileceğini düşünmüyorum. Kızımı evde zaptedemiyorum. O tahta sıralarda oturmasını nasıl bekleyebilirim?” diye konuştu

Ayşegül Kahvecioğlu

Tedavisi olmayan hastalık kalmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim