• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Recep Akdağ: Yasak kalkarsa ülkemize yazık olur

Recep Akdağ: Yasak kalkarsa ülkemize yazık olur
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nde görüşülen kahvehanelerde sigara yasağının kaldırılmasına ilişkin davayı çağ dışı olarak nitelendirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nde görüşülen kahvehanelerde sigara yasağının kaldırılmasına ilişkin davayı çağ dışı olarak nitelendirdi. Anayasa Mahkemesi'nin alacağı kararın milleti sıkıntıya sokmamasına ümit ettiğini söyleyen Akdağ, ''Bugünkü çağdaş dünyada hukukun bu şekilde yorumlanmasını anlamak mümkün değil. Ben inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi bu hususta hukukun, bilimin, sağlığın ve sağduyunun yanında duracaktır." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, halkın kanser konusuna dikkat çekmek ve kanser hastalığının farkındalığını sağlamak amacıyla düzenlenen resim sergisinin açılışına katıldı. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılış kurdelesini dereceye giren öğrencilerle kesen Akdağ, sergiyi gezerek başarılı öğrencilere ödüllerini verdi. Açılış sırasında kanserin, modern dünyada ölüme en çok neden olan hastalıklardan biri olduğunu belirten Akdağ, ''Türkiye'de yılda yaklaşık 150 bin yeni kanser vakası bekliyoruz. Ancak önümüzdeki 20 yılda eğer tedbir almazsak bu sayı iki misline çıkabilir. Tedbir alırsak bu şekilde artmaz'' uyarısında bulundu.

Bakan Akdağ yaptığı konuşmada, kahvehanelerde sigara yasağının kaldırılmasına ilişkin açılan davayı ise çağdışı olarak nitelendirerek, "Bugünkü çağdaş dünyada hukukun bu şekilde yorumlanmasını anlamak mümkün değil. Ben inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi bu hususta hukukun, bilimin, sağlığın ve sağduyunun yanında duracaktır. Bir sıkıntıya gelecekte inşallah uğramayacağız, aksi takdirde ülkemize yazık olur." diye konuştu.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin, Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, ortopedik rahatsızlığı bulunan hastalarda kullanılan platinlerin yan sanayi ürünü olduğu iddialarına ilişkin soruya ise şöyle cevap verdi: "Doğrusu basına aksetmiş bir haber dolayısıyla yorum yaparsam yanlıştır, haksızlık etmiş olurum. Tam da sizin söylediğiniz gibi bu meseleyi şimdi incelettirmeye aldık. O inceleme sonuçları ortaya çıkınca bu hususta kamuoyuna da daha sağlıklı bir bilgi verebiliriz. Ne oldu, ne bitti, şu anda ben de bilmiyorum."

"TÜRKİYE'DEKİ BALIKLAR RİSK İÇERMİYOR"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ayrıca, denizlerdeki balıklarda yapılan toksik incelemelerin sorulması üzerine ise sonuçların memnun edici seviyede olduğunu ve Türkiye'nin denizlerinde bulunan balıklarda herhangi bir riskin bulunmadığını bildirdi.

MARKETLERDE SATILAN ETLERDEKİ VİRÜS İDDİALARI YAYGIN DEĞİL

Son olarak bir gazetecinin marketlerde satılan işlenmiş et ürünlerinde ortaya atılan virüs bulunduğuna dair iddiaları cevaplayan Akdağ, şöyle konuştu: "Söylediğiniz kadar yaygın bir durum yok. Virüs lafı da çok kullanıldı, aslında bakteri. Halk açısından mikrop diyebiliriz. Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız geçmişte hiç olmadığı kadar düzenli bir şekilde, sektörü bu açıdan kontrol etmektedir. Belki, bizden önceki dönemlerden 10 misli kontrol yapılıyor. Buna benzer birtakım mahsurlu durumların ortaya çıkması da ancak böyle oluyor."

haberaktuel.com

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim