• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Referandumdan sonra sağlık bakanı değişecek mi?

Referandumdan sonra sağlık bakanı değişecek mi?
AK Parti kulislerini, Başbakan Erdoğan'ın, referandumdan hemen sonra kabinede geniş çaplı revizyon yapacağı beklentisi aldı.

AK Parti kulislerini, Başbakan Erdoğan'ın, referandumdan hemen sonra kabinede geniş çaplı revizyon yapacağı beklentisi aldı.
 

AK Parti kulislerini, Başbakan Erdoğan'ın, referandumdan hemen sonra kabinede geniş çaplı revizyon yapacağı beklentisi aldı. Erdoğan'ın, 2011 yaz başında yapılacak seçimlerde "tazelenme" mesajı vermek için büyük oranda yenilenmiş kabine ile halkın karşısına çıkacağı söylentisi, AK Parti'de kabine kulislerini canlandırdı.

AK Partililer, bir yandan 12 Eylül referandumu için ‘evet' çalışması yürütürken diğer yandan da Bakanlık kulisleri yürütüyor. Kırmızı plaka bekleyen milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'a yakın isimler üzerinde kulisleri artırıp diğer yandan illerinde "evet" rakamını yukarı çekmek için çalışıyor. Mevcut bakanlar da kritik eşikte hata yapmamak için işi sıkı tutuyor. Erdoğan'ın, seçim öncesinde hem teşkilatlarda, hem milletvekillerinde tazelenme için kabine revizyonuna girmesine kesin gözüyle bakılırken, Erdoğan'ın bu girişimle seçmene de "yenilenme" mesajı vermek isteyeceği kaydediliyor.

"ERDOĞAN SEÇİMİ BEKLER"

Öte yandan, AK Parti'de, kabine revizyonunun yaklaşan genel seçimler sebebiyle yapılmayacağı görüşü de dillendiriliyor. AK Parti'de, seçimlere 6-7 aylık sürenin kaldığına dikkat
çeken bazı isimler, "Erdoğan, seçimi bekler. Şimdi heyecanı artırmak için revizyon söylentilerine sessiz kalıyor" değerlendirmesi yapıyor. Bakanlar Kurulu'nda köklü revizyon söylentisiyle birlikte, Ankara kulislerinde "kabine toto" da hız kazandı.

EN RAHAT İSİMLER

AK Parti kulislerine göre Kabinenin en rahat isimleri şunlar: Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım, Taner Yıldız ve Nihat Ergün. Ergün'ün, revizyonla birlikte İçişleri Bakanlığı'na kaydırılması konuşuluyor. Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Cevdet Yılmaz'ın da yeni sağlam görünüyor.

BAYANLAR DEĞİŞİYOR

Kabinen iki bayan ismi için de sürpriz kulisler dolaşıyor. Milletvekillerinden ve teşkilatlardan büyük tepki gören Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun başka bakanlığa kaydırılabileceği ya da AK Parti Kadın Kolları'nın başına getirilebileceği kaydediliyor. Başarısız bulunan Selma Kavaf'ın yerine AK Partili bayanlardan Fatma Şahin, Aşkın Asan ve Nükhet Hotar Göksel'in isimleri geçiyor. Erdoğan'ın Çubukçu'yu kabinede tutup, 2 yeni kadın bakanla destekleyip kadın bakan sayısını 3'e çıkarabileceği de vurgulanıyor.

EKONOMİ TAKIMI YENİLENİR BEKLENTİSİ

Son günlerde yaşanan ‘mali kural' tartışması nedeniyle ekonomin patronu Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in arası açıldı. Babacan'ın Şimşek'le çalışmak istemediği belirtiliyor. Maliye Bakanlığı için Mustafa Açıkalın, Bülent Gedikli ve Nurettin Canikli'nin ismi geçiyor.

YIPRANAN-YORULAN İSİMLER

2002'den beri Sağlık Bakanlığı koltuğunda oturan Recep Akdağ'ın yanı sıra Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Tarım Bakanı Mehdi Eker, açılım nedeniyle eleştirilerin odağındaki İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de kabine dışında kalması bekleniyor.

Okan Haksever

Dünya Bülteni

Bu haber toplam 4718 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim